Borstel 101, Hoe Je Borstel Te Gebruiken

Borstel 101, Hoe Je Borstel Te Gebruiken

In sprookjesboeken hebben we kunnen lezen dat prinsessen hun lange haren laten glanzen door ze elke dag te borstelen, en 100 keer de borstel door hun haren te laten glijden. Kan dit echt zorgen voor mooie en glanzende lokken?

De waarheid is dat 100 keer borstelen per dag te veel kan zijn voor je prachtige lokken. Het kan leiden tot meer haaruitval en zelfs haarbreuk. Uiteindelijk zul je te maken krijgen met gespleten haarpunten en een geïrriteerde hoofdhuid. En wat als je ook nog de verkeerde borstel gebruikt?

Met alle verschillende soorten borstels die op dit moment te krijgen zijn, weten gewone consumenten zoals wij eigenlijk niet dat deze borstels verschillende dingen bieden.

Haardeskundigen en degenen die veel gelezen hebben over borstels kunnen goed op de hoogte zijn over welke borstel ze moeten gebruiken voor wat en welke borstel het beste gebruikt kan worden voor welk haar.

Hieronder bieden wij informatie waarmee je je kennis over borstels kunt oppoetsen.

De vele gezichten van borstels

Ronde borstel

Een ronde borstel kun je het beste gebruiken als je je haar föhnt. Dit type borstel laat je lokken krullen en geeft je haar het volume dat de meesten van ons willen hebben. Een ronde borstel kan je haar ook een beetje boller maken.

Om je krullen langer te laten zitten, moet je kiezen voor een ronde borstel met een keramisch handvat. Vraag je je af waarom? Een dergelijke borstel is in staat om de warmte voor langere tijd vast te houden en draagt bij aan de levensduur van je krullen.

Denman

Eén borstel die het helemaal heeft gemaakt is de Denman borstel. Deze borstel, vernoemd naar het bedrijf achter de borstel, maakt de uiteinden van je haar een beetje rond als je je lokken föhnt.

Een andere reden waarom de Denman borstel zo populair is, is het vermogen om het haar een glanzende uitstraling te geven.

Degenen die van een bob houden, zullen van de Denman borstel houden, omdat de semi-gekromde vorm het beste is voor hun kapsel.

De Paddle borstel

Velen van ons hebben de Paddle (platte) borstel thuis. Dit type borstel is een basis borstel voor dagelijks gebruik. Deze borstel is verkrijgbaar in twee vormen, ofwel ovaal of rechthoekig.

De Paddle borstel is het beste om te gebruiken bij het ontwarren van klitten. Je haar kan meer gaan glanzen afhankelijk van de haren die in de borstel zitten.

Grove kam

Hoewel dit een kam is en geen borstel, moet je nog steeds weten dat je deze zou moet gebruiken voor nat of vochtig haar. Het haar is het meest kwetsbaar als het nat is, behandel het dus met zorg.

Gebruik een grove kam om klitten te ontwarren en voor het aanbrengen van haarproducten voor het föhnen.

Fijne kam

Dit type kam is het beste om te gebruiken als je voor een bepaald model gaat of de wet look.

De haren

Als je voller haar hebt of haar met meer structuur, dan is het beter om voor borstels met synthetische haren te gaan, terwijl natuurlijke haren beter zijn voor mensen met een fijne en normale haarstructuur.

Arganolie voor gezond haar

Om glanzend, zijdeachtig en gezond haar te krijgen, moet je je haar regelmatig conditioneren met Marokkaanse Arganolie. Arganolie beschermt je haar tegen beschadiging.

De olie, die boordevol vitamine E, essentiële vetzuren, sterolen en tal van anti-oxidanten zit, helpt om beschadigd haar te herstellen, vernieuwen en revitaliseren.

Deel dit artikel over hoe je borstel te gebruiken met je vrienden! Sharing is caring!