Zo pas je je Huidverzorging aan op de Lente

Huidverzorging voor een mooie huid tijdens de lente

Als de seizoenen veranderen, verandert er van alles. Je dikke winterkleding maakt plaats voor meer luchtige zomeroutfits. Misschien doe je het nu nog niet, maar ook in je dagelijkse verzorging mag het een en ander veranderen. Waar de koude wintermaanden je huid flink kan uitdrogen, krijgt je huid in de lente te maken met een meer vochtige lucht, meer zon en zweet. De lente is daarom de uitgelezen kans ook je kast met verzorgingsproducten eens goed onder handen te nemen.

Deze verzorging heb je nodig tijdens de lente

Moisturizer

Een goede moisturizer is in elk seizoen belangrijk. In de winter heb je waarschijnlijk een lekker dikke crème gebruikt om je huid te beschermen tegen de gure kou. Echter, om te voorkomen dat je poriën direct verstopt raken in de lente, moet je overstappen op een lichtere crème. Als je toch op zoekt gaat naar een nieuwe crème, kies er dan meteen eentje met SPF om je huid tegen de steeds sterker wordende zon te beschermen.

Scrub met mate

In de wintermaanden geeft scrubben een enorme verlichting, doordat het de dode huidcellen van je droge huid verwijdert. In de lente wil je zeker blijven scrubben, maar moet je wel wat meer oppassen. Je poriën gaan namelijk meer openstaan door het warme, vochtige weer. Te enthousiast scrubben irriteert je huid dan. Kies in de lente een scrub met fruitzuren in plaats van zand of kristallen. Smeer je huid daarna lekker in met arganolie, zo kan je huid optimaal herstellen.

Gezonde Nagels

Voorzie je huid van vocht

Nu het kwik weer oploopt, verlies je ook meer vocht door zweet. Blijf je lichaam daarom van voldoende vocht voorzien, zowel van binnen als van buiten. Het is dus belangrijk goed veel te drinken en een goede moisturizer te gebruiken.

Een mooie behandeling om je huid van een flinke dosis vocht te voorzien, is in bad gaan. We horen je zeggen: maar je huid droogt toch juist uit van in bad gaan? Niet als je het goed doet. Door badzout en badolie te gebruiken wordt er juist geen vocht aan je huid onttrokken. Je zult ook merken dat je huid veel minder gaat rimpelen! Door het warme bad gaan je poriën mooi openstaan en kan het daarna perfect alle herstellende en voedende bestandsdelen van arganolie opnemen.

Kies een lichtere foundation

Kies in de lente een lichtere foundation, of zelfs een bb-crème, zodat je huid goed adem kan blijven halen. Koop dan direct een tint donkerder, want die bleke huid zal snel een kleurtje krijgen dit seizoen!

Tijd voor een lente schoonmaak

Het is een goed idee je verzorging op de lente aan te passen. Dat betekent dus ook dat je winterproducten nu minstens een half jaar niet gebruikt gaan worden. Dat maakt dit de uitgelezen kans eens een goede schoonmaak ronde te houden. Beautyproducten hebben namelijk ook een beperkte houdbaarheid. Als je toch door je kast gaat, hoeveel spullen heb jij staan die je al meer dan een jaar niet hebt gebruikt? Het voelt zonde om weg te gooien, maar als je producten een jaar niet hebt gebruikt, hoe groot is de kans dat je het nu wel gaat doen? Lekker weggooien en ruimte maken voor nieuwe dingen!

Om de overgang van de seizoenen zo soepel mogelijk te laten verlopen voor je huid zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Vervang je zware producten uit de winter, voor lichtere verzorging en geniet van dit seizoen!

Wat is het eerste product waar jij weer naar grijpt als het lente wordt? Vergeet dit artikel niet te delen zodat iedereens huid kan stralen dit seizoen!