De 3 lekkerste scrubs met citrusvruchten

Ingrediënten voor een lekkere scrub

Associeer jij de geur van citroen en sinaasappel ook met de warmer weer? Heerlijk fris en fruitig doet het mij denken aan lange avonden buiten op het terras. Het is nu nog erg koud buiten maar de lente is in zicht!

Wist je dat citrusvruchten niet alleen lekker ruiken en smaken, ze ook wonderen doen voor je huid? Daarom heb ik de 3 beste recepten verzameld voor heerlijke citrusscrubs!

Wat doen citrusvruchten voor je huid?

De vitamines uit citrusvruchten die goed zijn voor je als je ze eet, zijn ook goed voor je huid. Vitamine C is een krachtige anti-oxidant die helpt jouw huid te beschermen. Daarnaast zijn citrusvruchten rijk een foliezuur, een vitamine B die de werking van je nieren ondersteunt.

En ook al klinkt het niet zo sexy, goedwerkende nieren zorgen dat afval uit je lichaam gefilterd wordt en daar profiteert je huid van.

Waarom is scrubben goed?

Scrubben is de ideale manier om je huid diepgaand te reinigen. Je huid verzamelt vuil. Niet alleen vuil van buitenaf, ook dode huidcellen blijven op je huid achter. Als je dat laat liggen verstoppen je poriën, droogt je huid uit en zie je er snel ouder uit dan je bent.

Scrubben verwijdert vuil en stimuleert daarnaast de doorbloeding, waardoor je cellulitis geen kans meer geeft! De vitamine C in deze citrusscrubs stimuleert bovendien de collageenproductie waardoor je huid mooi stevig blijft.

Veel scrubs uit de winkel zitten vol chemicaliën en parfum, die je huid uitdrogen. Deze scrubs bestaan enkel uit krachtige, natuurlijke ingrediënten.

Margaritascrub

De geur van citrusvruchten doet mij denken aan lange zomeravonden, misschien wel omdat ik dan met een lekkere margarita buiten zit. Daarom is dit persoonlijk mijn favoriete citrusscrub!

Ingrediënten:

 • 100 g grof zeezout
 • 50 g fijn zeezout
 • 25 ml kokosolie
 • 1 limoen

Bereiding:

Meng beide soorten zout in een ruime kom. Rasp de schil van de limoen en knijp daarna het sap uit. Meng beide door het zout, nu ruik je het, yum margarita!. Voeg tot slot de kokosolie toe en meng tot je een mooie scrub hebt.

Gezondheid en Schoonheid

Zoete mandarijntjes-scrub

In dit recept gebruik je suiker en de schil van mandarijnen om mee te scrubben, de scrub krijgt daardoor een heerlijke zoete geur en is ontzettend rijk aan vitamine C en E. Fantastisch om bij weg te dromen op warme zomeravonden.

Ingrediënten:

 • 2 (onbespoten) mandarijnen
 • 100 ml kokosolie
 • 50 ml arganolie
 • 75 g suiker

Bereiding:

Maak de schil van de mandarijnen klein in de keukenmachine. Meng daarna alle ingrediënten. De mandarijnpartjes zelf gebruik je niet voor de scrub, dus die kun je lekker opeten!

Mint-suiker-grapefruitscrub

Deze frisse scrub geeft je een heerlijke kickstart aan het begin van de dag. De grapefruit is rijk aan vitamine A, wat een herstellende werking op je huid heeft.

Ingrediënten:

 • 1 grapefruit
 • 100 g suiker
 • 50 g kokosolie
 • 50 ml arganolie
 • Grapefruitolie
 • Pepermuntolie

Bereiding:

Rasp eerst de schil van de grapefruit. Doe dan alle ingrediënten behalve het grapefruit sap in de blender. Voeg beetje steeds een beetje grapefruitsap toe, tot je een mooie, ‘fluffy’ scrub hebt.

Scrubben en arganolie

In veel van de scrubs zit arganolie verwerkt, omdat het super rijk is aan verzorgende en kalmerende ingrediënten. Het is aan te raden na het scrubben je huid in te smeren met nog een paar druppels arganolie.

Als je huid helemaal schoon is, kan het de krachtige voedingsstoffen direct opnemen. Ook voorkomt het huidirritatie door de zuren uit de citrusvruchten.

Scrub jij je huid wel eens? We vinden het heel leuk als je laat weten wat je van deze scrubs vindt!