5 Tips voor een Natuurlijke Verzorging van de Hals

Een mooie strakke hals

Neem jij je hals eigenlijk ook mee in je dagelijkse gezichtsverzorging? Of stop jij met smeren bij je kaaklijn? Dat zou niet gek zijn want veel vrouwen vergeten hun hals mee te nemen in hun gezichtsverzorging.

Dat is zonde! Je hals is namelijk een van de eerste plekken waar veroudering zichtbaar wordt. Je huid is daar dun en kwetsbaar. Als je je hals en decolleté meeneemt in je verzorging zul je zien dat je hele uitstraling direct een stuk jonger is.

5 essentiële onderdelen van de verzorging van je hals

1. Exfoliëren

Door je hals te scrubben en exfoliëren verwijder je dode huidcellen en stimuleer je tegelijkertijd huidvernieuwing. Je huidverzorgingsproducten worden hierdoor ook beter opgenomen.

Wees wel voorzichtig met het kiezen van een goede en milde exfoliant. De kwetsbare huid van je nek wil je niet beschadigen.

2. Bescherm je hals van de zon

In tegenstelling tot je gezicht, zitten er in je nek minder tot geen haarfollikels en zweetklieren die helpen bij de genezing van je huid. Schade door de zon komt in je hals dus veel harder aan. Vergeet daarom niet je hals en decolleté ook in te smeren met zonnebrandcrème en draag eventueel een sjaaltje om je huid nog verder te beschermen.

3. Vermijd zeep

Zeep is helemaal niet zo goed voor je huid als je zou denken. Gebruik voor de reiniging van je hals, net als voor je gezicht, een milde cleanser. Zo verwijder je vuil, zonder je huid te beschadigen en uit te drogen. Wil je toch zeep gebruiken voor je hals? Kies dan voor een natuurlijke zeep zoals zwarte zeep.

4. Ga sporten

Als je een strakke buik wilt, ga je sporten. Dat moet je ook doen voor een strakkere hals. Sporten kan de effecten van veroudering omdraaien, zeggen onderzoekers van de McMaster Universiteit in Canada. Het zorgt dat je huid strakker wordt, meer elastisch wordt en er jonger uitziet.

5. Gebruik arganolie

Arganolie zit vol met krachtige ingrediënten die huidveroudering tegengaan. Het is rijk aan anti-oxidantent en de vetzuren uit de olie houden je huid mooi en jong. Juist omdat arganolie een hele milde olie is, is het uitermate geschikt om op je hals aan te gebruiken. De kwetsbare huid zal de olie dankbaar opnemen en na korte tijd meteen jonger ogen.

De zichtbare tekenen van huidveroudering tegengaan begint bij een goede huidverzorging. Dat geldt voor je gezicht maar zeker ook voor je hals. De hals wordt vaak overgeslagen in de dagelijkse verzorging, terwijl juist die gevoelige huid er snel ouder uit gaat zien. Neem daarom vanaf nu ook je hals en decolleté mee in je dagelijkse verzorgingsroutine. Met deze tips zal jouw huid niets meer over jouw leeftijd verraden!

Neem jij je hals mee in je dagelijkse verzorging? Ga je dat vanaf nu wel doen? Laat het ons weten!