De 3 Belangrijkste Voordelen van Vitamine C voor de Huid!

Vitamine C in huidverzorging

We weten allemaal dat vitaminen belangrijk zijn voor je gezondheid. Zeker in de winterperiode eet je waarschijnlijk wat extra fruit speciaal voor de vitamine C om je weerstand hoog te houden. Maar is vitamine C ook al een vast onderdeel van jouw huidverzorging?

Waarschijnlijk niet en dat is zonde. Vitamine C is namelijk niet alleen heel goed voor je gezondheid, ook voor je huid doet het wonderen!

Hoe dat komt en welke wonderen je mag verwachten, dat zullen we in dit artikel uitleggen.

Wat zijn de voordelen van vitamine C?

Laat vlekken vervagen

In vitamine C zit een stofje dat het enzym blokkeert dat verantwoordelijk is voor het maken van pigment in je huid. Tegelijkertijd vermindert het de oxidatie van al aanwezig pigment, waardoor bestaande vlekjes niet nog donkerder worden.

Verzacht lijntjes in het gezicht

Vitamine C in huidverzorging stimuleert de productie van collageen, het stofje dat ervoor zorgt jouw huid jong en strak blijft. Vitamine C doet dit niet alleen wanneer het in je dagcrème zit, ook het eten van vitamine C verzacht fijne lijntjes in je gezicht.

Beschermt tegen de zon

Vitamine C is de perfecte aanvulling op je zonnebrandcrème. Als je onder je crème met SPF vitamine C aanbrengt, helpt dat de schade van vrije radicalen door blootstelling aan UV te neutraliseren.

Waar moet je opletten bij het kopen van vitamine C?

Vitamine C zit soms verwerkt in producten, de dosering is dan niet zo hoog. Ook deze lage doseringen hebben al effect, maar voor het echte werk koop je ‘pure’ vitamine C. Dit is waar je dan op moet letten:

  • Vitamine C in de vorm van ascorbinezuur wordt het beste opgenomen door de huid.
  • Zoek naar een product met een percentage vitamine C van ongeveer 20%. Een hogere dosis wordt toch niet meer door je huid opgenomen.
  • De pH-waarde van je vitamine C moet 3,5 of minder zijn, zodat het tot in de diepste lagen van je huid doordringt.
  • Koop vitamine C in ondoorzichtige, luchtdichte verpakking. Blootgesteld aan de lucht en licht vermindert de werking van vitamine C namelijk snel.

Vitamine C is dus voor veel meer goed dan alleen het versterken van je weerstand tegen een verkoudheidje. De krachtige anti-oxidanten van deze vitamine helpen je huid jong en fris te houden. Ze gaan fijne lijntjes, donkere vlekjes en de eerste tekenen van huidveroudering tegen.

Combineer vitamine C met arganolie voor een radicale verjongingskuur. De anti-oxidanten uit arganolie werken goed samen met die uit vitamine C waardoor je een dubbele werking tegen huidveroudering hebt.

Kende jij de werking van vitamine C voor je huid al? We zijn benieuwd naar je ervaringen!