Zo voorkom je dat je Haarverzorging je Acne verergert

Hoe maakt jeHhaarverzorging Acne erger?

Zit jij met je handen in het haar door acne? Dan is het goed te weten dat fouten in je haarverzorging je acne erger kunnen maken.

Acne is niet alleen iets van pubers, mannen en vrouwen van elke leeftijd kunnen er last van krijgen. Om de schade te beperken heb je waarschijnlijk van alles geprobeerd met je gezichtsverzorging.

Maar wist je dat fouten in je haarverzorging kunnen zorgen voor acne?

Hoe zit het dan; huid en haar?

Ik heb niet de beste huid en naast onzuiverheden op mijn T-zone, merk ik heel vaak plekjes bij mijn haargrens. Ik vroeg me af hoe dat komt en ging op onderzoek uit!

Het blijkt dat fouten in je haarverzorging een van de belangrijkste oorzaken zijn van acne bij volwassenen, volgens de Amerikaanse Academie voor Dermatologie.

Eigenlijk is het ook wel logisch, je haar is constant in contact met je huid. Op je hoofdhuid, maar ook lokken die je gezicht, nek en schouders raken.

Hoe veroorzaakt je haarverzorging acne?

Pony

Met een pony raakt je haar de hele dag je voorhoofd. Dit kan irriteren en de natuurlijke oliën van je haar kunnen onzuiverheden veroorzaken. Als je je pony wel graag wilt houden, pin je haren dan naar achteren als je gewoon chill thuis bent, zodat je voorhoofd tot rust kan komen.

2-in-1-shampoo

2-in-1-shampoos zijn heel heftig en zwaar. Shampoo die achterblijft op je haar kan daarna op je gezicht komen en je poriën verstoppen.

Te veel hitte

Krultangen, stijltangen en föhns zijn voor je haar bedoeld, maar komen ook in de buurt van je gezicht. De warmte droogt je huid uit en kan voor acne zorgen. Probeer je föhn echt op je haar te richten, niet op je voorhoofd.

Haarproducten op je huid

Let op dat je haarproducten niet op je gezicht komen (daar zijn ze namelijk niet voor bedoeld!). Als er toch wat op je gezicht komt, was je gezicht dan goed af om verstopte poriën te voorkomen.

Komen jouw haarproducten onbedoeld toch altijd op je gezicht? Kies dan voor natuurlijke haarverzorging. Hier lees je Alles wat je wilt weten over Natuurlijke Haarverzorging

Zwangerschapsacne

Tips

’s Avonds wassen

Als je slaapt heb je geen controle waar je haar komt, dus dan kan je maar het beste zorgen dat het schoon is. Het is natuurlijk niet goed om je haar elke avond te wassen, zorg daarom op de nachten dat je haar niet gewassen is, dat het uit je gezicht blijft door het bijvoorbeeld te vlechten.

Was eerst je haar…

Daarna pas de rest van je lijf en je gezicht. Zo kun je alle restanten shampoo en conditioner die uit je haar op je lijf komen, weer goed verwijderen.

Arganolie

Ik ben zelf jaren lang bang geweest om olie op mijn huid te gebruiken. Ik dacht; ik heb een onzuivere huid, als ik er olie op smeer wordt het helemaal een ramp. Maar het tegenovergestelde is waar. Olie, en vooral arganolie, doet wonderen voor een huid met acne.

Door mijn huid met olie te verzorgen hoeft het niet meer als een malle zelf talg aan te maken. Daarnaast barst arganolie van de anti-oxidanten die de beschadigde huid weer herstellen.

Dus, zit jij ook met je handen in het haar? Zorg dan in ieder geval dat je haar niet in je gezicht zit. Je haarproducten en de hitte van stijlapparaten zijn voor je haar bedoeld, maar je gezicht kan er niet goed tegen.

Probeer eens op deze dingen te letten, gebruik arganolie in je dagelijkse gezichtsverzorging en hopelijk heb je snel weer een rustige en stralende huid!

Laat je het ons weten? En deel dit artikel met een vriendin die deze tips ook kan gebruiken!