Aanbevolen dagelijkse verzorging van je huid

Reiniging is essentieel in je huidverzorging

Sluit je ogen (straks, nog even verder lezen) en stel je een mooie verzorgde huid voor (ja nu je ogen sluiten). Wat is jouw voorstelling van een mooie en verzorgde huid? Waarschijnlijk is je huid glad, zonder rimpels, vlekjes of oneffenheden. Een mooie en gezonde huid straalt energie en gezondheid uit.

Nu denk je misschien dat het puur geluk is of je zo’n huid hebt, maar dat is niet zo. Alle vrouwen die een droomhuidje hebben, letten ook goed op de verzorging van hun huid, en daar kun jij wat van leren!

Een mooie en verzorgde huid.

Er zijn 5 dingen die alle vrouwen met een mooie en verzorgde huid met elkaar gemeen hebben. Neem deze 5 dingen over in je dagelijks leven en jouw huid zal ook gaan stralen.

1. Reinig zonder uit te drogen

’s Ochtends breng je make-up aan op je gezicht en gedurende de dag verzamel je flink wat vuil op je huid. Beide wil je verwijderen van je huid voor je gaat slapen. Echter kan een reiniging je huid ook flink uitdrogen. Met name als je een gevoelige huid hebt, is het essentieel een milde cleanser te zoeken.

2. Leef gezond

Het klinkt een beetje flauw, maar een gezonde levensstijl zie je ook terug in je huid. Dat betekent niet dat je meteen je hele leven om moet gooien, niets leuks meer mag doen en altijd gezond bezig moet zijn. Een aantal simpele aanpassingen kunnen al een groot effect hebben.

Begin eens met genoeg nachtrust. In deze maatschappij waarin iedereen altijd maar druk is, komt slaap nog wel eens in de verdrukking. Als je slaapt herstelt lichaam en geest zich, en dat zie je direct terug in je huid.

Probeer daarnaast junkfood zoveel mogelijk te laten staan, want de ongezonde vetten en overmatige hoeveelheid zout doet een aanslag op je huid.

Vind je het lastig om iedere dag gezond en gevarieerd te eten? Probeer dan ook eens Marley Spoon! Zij leveren een box aan huis met daarin verse, gezonde producten waarmee je gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

3. Wees voorzichtig met de zon

Hoe heerlijk de zon ook is, we kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat het voor je huid flink wat nadelen heeft. De zon droogt je huid uit en maakt dat je er snel ouder uitziet dan je bent. Gebruik daarom dagelijks een goede zonbescherming.

Wij raden aan om zo dicht mogelijk bij de natuur te blijven als het gaat om zonbeschermingsproducten. Verzorg je huid extra goed met vochtinbrengende producten, bijvoorbeeld arganolie, als je een hele dag buiten bent geweest.

4. Moisturize

Een uitgedroogde huid ziet er niet alleen ongezond uit, het maakt je ook onnodig ouder. Zorg er daarom voor dat je je huid altijd voorziet van voldoende vocht. Een goede moisturizer mag daarom niet ontbreken in je ritueel.

Je kunt bijvoorbeeld arganolie gebruiken als vochtinbrenger. De onverzadigde vetten in de olie zorgen dat je huid vocht beter kan vasthouden. Als je een droge huid hebt, kun je na de arganolie nog een extra vochtinbrengende dag- of nachtcrème gebruiken.

Als je een vettige huid hebt en ‘bang’ bent voor dikke crèmes (snap ik heel goed!), gebruik dan alleen arganolie. Arganolie is uitermate geschikt als moisturizer voor de vette huid en maakt acne niet erger.

5. Gebruik anti-aging producten

Zoek een goede anti-agingcrème uit die past bij jouw huidtype. Een aantal ingrediënten waar je op wilt letten bij het uitzoeken van een effectieve crème zijn: vitamine A, vitamine C, glycolzuur en anti-oxidanten.

Arganolie is ook een zeer goede anti-aging die tegelijk mild is voor de huid. Anti-oxidanten in de vorm van vitamine E en carotenoïden die in arganolie zitten, verminderen de eerste tekenen van huidveroudering doordat ze vechten tegen vrije radicalen.

Het hebben van de perfecte huid is iets waar we allemaal hard voor moeten werken. Ook de mensen die de perfecte huid hebben, doen hier hard hun best voor.

Het zal je verbazen hoeveel beroemdheden arganolie dagelijks gebruiken om hun huid mooi te houden. Arganolie vermindert de zichtbare tekenen van huidveroudering, terwijl het tegelijkertijd je huid soepel houdt en van de benodigde hoeveelheid vocht voorziet.

Combineer arganolie met goede reiniging en een gezonde levensstijl en binnenkort heb jij de huid waar iedereen jaloers op is!

Wat doe jij aan dagelijkse huidverzorging? Laat het ons weten.