Hoe voorkom je veroudering van je nek? De 5 beste tips

Jeuk Aan Nek

Verzorg jij je huid om ervoor te zorgen dat deze er zo lang mogelijk jong uit blijft zien? Dan gaan we ervan uit dat je al veel aandacht besteed aan je gezichtshuid.

Veel mensen vergeten echter hun nek mee te nemen in hun huidverzorging. Dat is jammer, want de huid van je nek is dun en kwetsbaar. Vaak is het juist dit gebied dat je ware leeftijd kan onthullen.

Lees snel verder om te ontdekken hoe je jouw nek gaaf en glad kunt houden!

1. Scrub zachtjes

Wil je de huid van je nek jong houden, dan kan scrubben niet ontbreken in je schoonheidsroutine. Hiermee verwijder je namelijk dode huidcellen, zodat je huid zich gemakkelijker kan vernieuwen, met een jonger uiterlijk tot gevolg.

Kies een scrub of peeling met fijne korreltjes, die geschikt is voor de gevoelige huid van je nek. Twee keer per week is voldoende.

2. Hydrateer je huid

De huid van je nek kan snel tekenen van veroudering gaan vertonen als je deze niet goed verzorgt. Wil je lijntjes en een verslapte huid voorkomen, dan is hydratatie van groot belang.

Smeer behalve je gezicht ook je nek in met een vochtinbrengende crème of natuurlijke olie, zoals jojoba-, amandel-, of arganolie. Doe dit na het wassen en/of scrubben. Dan kan je huid de verzorging goed opnemen.

3. Masseer je nek

Om je nek jong te houden, is het belangrijk om de bloedcirculatie enkele keren per week te stimuleren met een zachte massage. Begin onderaan en beweeg zachtjes cirkelend met je handen naar boven. Gebruik hierbij een natuurlijke olie.

Cosmetische arganolie is een echte allrounder, die je huid kan voeden, herstellen en beschermen. Bovendien heeft deze olie fantastische anti-aging kwaliteiten. Hier lees je meer over huidverzorging met arganolie.

4. Reinig je huid

Meestal wordt je nek gedurende dag blootgesteld aan allerlei vervuilende omstandigheden, waardoor de poriën verstopt kunnen raken. Dit vertraagt het vernieuwingsproces van je huid. Maak aan het einde van de dag dus ook altijd je nek schoon.

5. Kies je kussen zorgvuldig

We brengen ongeveer een derde van ons leven slapend door. In deze uren kan onze huid zich herstellen, maar als je niet in de juiste houding slaapt, kunnen er ook rimpels ontstaan.

Slaap je bijvoorbeeld op een te dik kussen, dan is je nek gebogen en ontstaan er sneller plooien. Kijk dus of je op een vlakker, platter kussen kunt slapen.

5 tips om nooit meer te vergeten!

Lange tijd gold de nek als een soort ‘vergeten gebied’ in de schoonheidsroutines van de meeste vrouwen. Was jij een van hen? Dan weet je nu waarschijnlijk hoe belangrijk het is om ook je nek dagelijks van wat liefdevolle aandacht te voorzien, én hoe je dat kunt doen.

Welke tip ga jij toepassen?

Heb jij iets gehad aan dit artikel? Deel het dan op social media!