Verzacht je huid met arganolie

Vrouw Met Zachte Huid

Een droge huid is een veelvoorkomende huidaandoening die ontstaat als de huid te weinig talg (vet) aanmaakt. Talg vormt een belangrijke onderdeel van de vetlaag aan het huidoppervlak. Deze vetlaag speelt een belangrijke rol bij het in stand houden van de barrièrefunctie van de huid.

Door een evenwichtige talgproductie wordt de huid soepel gehouden en wordt uitdroging voorkomen. Arganolie helpt om een droge en snel geïrriteerde huid te hydrateren en verzachten.

Wat zijn de verschijnselen van een droge huid?

Een droge huid is erg gevoelig en ziet er schilferig uit. Veel mensen met een droge huid geven aan last te hebben van jeuk. Bij een erg droge huid kunnen ook kloven en rode plekken ontstaan. Een droge huid is dus kwetsbaar en de kans op eczeem wordt hierdoor vergroot.

Een droge huid is vaak een terugkerend probleem en dan vooral in de winter.

Wat zijn de oorzaken van een droge huid?

Zoals bij veel aandoeningen zijn er ook bij de droge huid veel verschillende oorzaken aan te wijzen. Vaak douchen kan tot een droge huid leiden, doordat de natuurlijke beschermende vetlaag wordt weggewassen. Het gebruik van agressieve zepen en shampoos vergroot het probleem.

Ook kunnen overmatige blootstelling aan de zon en luchtverontreinigende stoffen een rol spelen bij het krijgen van een droge huid. Andere belangrijke oorzaak is het koude winterweer. Gedurende deze periode is de vochtigheidsgraad van de lucht namelijk lager.

Bij sommige mensen speelt de genetische aanleg voor een droge huid een rol.

Verzacht en hydrateer uw huid met Arganolie!

Het verzachten en hydrateren van de huid zijn essentiële stappen om de droge huid kracht te geven en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Hierdoor wordt de droge huid weer gezond en evenwichtig.

Door uw huid in te smeren met Arganolie wordt de vochtigheidsgraad van de droge huid herstelt. Arganolie zorgt namelijk voor een betere interne hydratatie van de huid door het herstellen van uw huidlaag en door het neutraliseren van vrije radicalen. Bijkomend voordeel is dat ook rimpels worden verminderd.

Eigenschappen Arganolie

Welke componenten in Arganolie beschermen en hydrateren?

Gezonde barrièrefunctie van de huid is van vitaal belang voor het behoud van een goede niveaus van hydratatie. Vochtverlies vanuit de huid door verdamping is groter wanneer de huid barrière wordt verstoord.

Wetenschappelijk studies hebben aangetoond dat het vermogen van de huid om vochtverlies tegen te gaan afhankelijk is van de aanwezigheid van essentiële vetzuren. Deze essentiële vetzuren zijn waterbindend en helpen de huid om transdermaal vochtverlies te beperken. Daarnaast helpen deze vetten ook om de talgproductie te reguleren.

Talg is de natuurlijke huideigen olie en heeft als functie de huid waterdicht te maken en dus de huid te beschermen tegen uitdroging.

De componenten vitamine E, squaleen en sterolen van Arganolie versterken de vochtvasthoudende functie van de essentiele vetzuren. Vitamine E beschermt op zijn beurt weer de integriteit van essentiële vetzuren.

Squalene is een voedingsstofrijke olie en is belangrijk omdat het de unieke mogelijkheid heeft om zich te verankeren aan de celmembraan. Hierdoor wordt bescherming tegen vochtverlies op het niveau van elke cel geboden.

De sterolen werken synergetisch samen met menselijke sterolen om een uitstekende vochtretentie te bevorderen en spelen een fundamentele rol in het helpen en onderhouden van optimale huidbarrière-functie.

Welke eigenschappen van arganolie verzachten de huid?

De ruim aanwezige componenten sterolen, vitamine E en polyfenolen zijn veelzijdig. Deze componenten hebben naast een anti-oxidante functie ook een kalmerende en helende werking. De polyfenolen gaan onstekingen tegen en helpen bij het tegengaan van allergische reacties.

De essentiële vetzuren helpen bij het tegengaan van ontstekingen en zijn nodig voor de productie van prostaglandine. Dit is een natuurlijke ontstekingsremmer.

Essentiele vetzuren zorgen ook voor meer elasticiteit en weerstand van uw huid. In combinatie met saponinen zorgen vitamine E ervoor dat uw huid weer gezond en zacht wordt. Vitamine E beschermt op zijn beurt weer de essentiële vetzuren door te voorkomen dat deze worden afgebroken.

Bovengenoemde componenten van arganolie werken dus zowel individueel als collectief om huiduitdroging te voorkomen en vervolgens de huid te verzachten.

Gebruiksaanwijzing voor olie op uw huid

Bekijk volgende instructievideo voor de beste manier om arganolie aan te brengen op je huid,

Wij raden u aan om voor de eerste keer arganolie alleen ’s nachts aan te brengen. Dit om te zien hoe uw huid reageert. Een zachte massage in de avond door het maken van ronddraaiende bewegingen wordt aanbevolen voor alle huidtypes. Daarna kunt u de olie ook in de ochtend of wanneer u dan ook maar wilt toepassen.

Bij gebruik van 100% zuivere arganolie, hoeft u slechts een paar druppels per lichaamsdeel te gebruiken. De olie dringt gemakkelijk door en laat geen olieachtig residu achter.