Hoe Verzorg je Digitaal Gepermanente Haren

Hoe Verzorg je Digitaal Gepermanente Haren

Krullen zijn sexy en als je steil haar hebt, dan zijn de krullen waar je altijd naar hebt verlangd met een digitale permanent binnen handbereik.

Na een digitale permanent moet je weten hoe je je nieuwe krullen moet verzorgen, zodat ze mooi en langer in je haar zullen blijven.

Voordat je de salon verlaat, zal je kapper je een paar haarverzorgingsinstructies meegeven voor de eerste paar dagen plus tips om je krullen op de langere termijn te onderhouden. Zorg ervoor dat je deze tips nauwgezet opvolgt.

Voor het geval je nogal vergeetachtig bent, zijn hier de heilige regels die je direct na het digitaal permanenten van je haren zou moeten volgen.

hoe-verzorg-je-digitaal-gepermanente-haren1
  • Direct na een digitale permanent mag je minstens drie dagen lang je haren niet wassen.
  • Kam je haren nooit.
  • Vergeet niet je haren altijd met een conditioner te wassen en deze voor een minuut te laten intrekken.
  • Wrijf je haren niet met een handdoek droog.
  • Gebruik geen föhn om je haren te drogen. Het wordt aanbevolen je haren aan de lucht te laten drogen.
hoe-verzorg-je-digitaal-gepermanente-haren3

Als je je afvraagt waarom je deze haarverzorgingstips voor digitaal gepermanent haar zou moeten opvolgen, lees dan verder.

Drie dagen lang je haren niet wassen kan voor sommige mensen ondenkbaar zijn, maar als je het geld wat je aan je digitale permanent hebt besteed niet in rook wilt laten opgaan, dan is het verstandig om deze regel op te volgen.

Denk maar aan Hagrid’s haar en als je niet bekend bent met Harry Potter, probeer je dan een hoofd met geëlektrocuteerd haar voor te stellen. Zo’n kapsel wil je toch absoluut niet hebben.

Kam je digitaal gepermanente haren nooit, omdat het dan kroezig en warrig zal worden. Je kan het bovenste deel kammen waar je voorheen steile haar begint en als je een pony hebt, dan kan je die ook kammen.

Je digitaal gepermanente haren droogwrijven met een handdoek moet worden vermeden, omdat je haren hierdoor gaan klitten en kroezen. Als je klitten hebt, gebruik dan je vingers om ze eruit te halen.

Het wordt aanbevolen elke keer als je je haren wast een conditioner te gebruiken. Dit zal je lokken hydrateren.

Een föhn kan goed zijn om je haren snel te drogen, maar bij digitaal gepermanente haren moet je dit absoluut vermijden, omdat het gespleten haarpunten kan veroorzaken en je haar onhandelbaar kan maken.

Hoewel het tijd kost om je haren aan de lucht te laten drogen, is het absoluut de moeite van het wachten waard als je kroeshaar met gespleten punten wilt vermijden.

digitaal

Hier zijn een aantal extra tips voor digitaal gepermanente haren.

  • Om het stylen van je haar gemakkelijker te maken en je krullen meer te definiëren, breng je een conditioner op je nog vochtige haren aan.
  • Om je krullen meer te laten bewegen, verdeel je je haren in twee secties en wikkel/draai je iedere sectie met je wijsvingers naar binnen.
  • In het geval van droog haar kun je het benodigde vocht toevoegen door een krachtige vochtinbrenger in je haren aan te brengen, zoals Arganolie. Arganolie is een uitstekende optie, omdat het ingrediënten bevat met krachtige vochtinbrengende eigenschappen, zoals vitamine E, sterolen en essentiële vetzuren. Het zit ook boordevol anti-oxidanten, waardoor het je haar beschermt en de schade helpt te herstellen.
  • Breng minstens eenmaal per week een diepe conditioner in je haar aan.

Volg deze tips voor je digitaal gepermanente haren om ervoor te zorgen dat je krullen mooi en langer in je haar zullen blijven.

Deel dit artikel over Digitaal Gepermanente Haren met je vrienden! Sharing is caring!