Je Huid Als je in de Dertig Bent, Wat Veranderd Er?

Je Huid Als je in de Dertig Bent, Wat Veranderd Er

Als er iets in het leven is dat je kunt verwachten dan is het wel dat je zo nu en dan voor uitdagingen zult komen te staan, en vaak wanneer je het het minst verwacht.

Bijna iedereen zal zeggen dat het leven tussen de dertig en veertig jaar de beste jaren van je leven zijn. Voor veel vrouwen is dit meestal de tijd dat ze eindelijk hebben geleerd om te gaan met hun relaties, hun carrière op de rails hebben en bovendien over een grote collectie schoenen beschikken. Met andere woorden, vrouwen die in de dertig zijn hebben hun zaken meestal goed voor elkaar.

Het leven wordt eindelijk gemakkelijker, maar zodra je denkt dat alles goed gaat, houdt het leven je voor de gek en wordt de aandacht op je uiterlijk gericht.

Als je in de dertig bent, begint je uiterlijk te veranderen en voor de meeste mensen is deze verandering niet in je voordeel. Diepe rimpels verschijnen op je huid en de lijntjes transformeren zich in complete kraaienpootjes.

Acne, waar je sinds je middelbare schooltijd eindelijk vanaf was, kan je nogmaals achtervolgen. En de gelukkigen die tijdens hun tienerjaren nooit acne hebben gehad, kunnen er voor het eerst in hun leven last van krijgen.

Al die zorgeloze dagen die je hebt besteed aan het luieren in de intense hitte van de zomer geven je nu bruine vlekken en een slappe huid. Het is duidelijk te zien en natuurlijk ben je daar niet al te blij mee.

Wat is de oorzaak van deze veranderingen in je uiterlijk? Hormonen kunnen de boosdoener zijn.

De meeste hormonale veranderingen doen zich voor rond de leeftijd van 30 jaar. Het lichaam van een vrouw is gemaakt om kinderen te krijgen vanaf de pubertijd, tot in de twintig en wanneer je tegen de dertig aanloopt, beginnen onze reproductieve hormoonniveaus te verlagen.

Deze verandering in de hormonale niveaus kan leiden tot een reeks kwalen, zoals haaruitval en huidproblemen.

Tegen de tijd dat we de leeftijd van 30 jaar bereiken, begint het menselijk groeihormoon of HGH ook te slinken. Het resultaat is dat cellen zich niet meer zo snel vernieuwen als voorheen, wat op zijn beurt de productie van collageen vermindert. Aan de buitenkant wordt dit vertaald naar een doffe en slappe huid.

Als je er toen je twintig was van hield om te luieren op een strandstoel met een glas van je favoriete alcoholische drank in je ene hand en een sigaret in de andere, dan zal dit je als je tegen de dertig bent allemaal achtervolgen en helaas zal dit te zien zijn op je gezicht.

Het is normaal voor iemand die in de dertig is om veranderingen in het uiterlijk te zien door hormonale veranderingen. Maar voor degenen die een beetje te vaak in de zon hebben geluierd, veel alcohol hebben dronken, hebben gerookt en ongezond hebben gegeten, zullen de consequenties nog veel erger zijn.

Dus als je er tussen de dertig en veertig jaar, en zelfs daarna, goed wilt blijven uitzien, gooi dan alle slechte dingen overboord, vermijd te lange blootstelling aan de zon, draag altijd zonnebescherming, verzorg je huid goed en volg een gezond dieet.

Deel dit artikel over de huid boven de Dertig met je vrienden! Sharing is caring!