Basis Haarverzorgingstechnieken voor Gezond en Mooi haar

Haarverzorgingstechnieken voor Gezond en Mooi haar

We beschouwen onze haren als een van onze belangrijkste uiterlijke kenmerken en daar hebben we een goede reden voor. Als je bepaalde haarverzorgingstechnieken kent, kunnen je haren in een van de meest aantrekkelijke kenmerken worden omgezet. Dus laten we met de basis beginnen.

Basis haarverzorgingstechnieken

 • Als je last hebt van haarbreuk dan kun je dit beperken door ervoor te zorgen dat je haar goed nat is voordat je shampoo aanbrengt. Doe een beetje shampoo ter grootte van een euro in je handpalm en wrijf je handpalmen tegen elkaar voordat je de shampoo in je haar aanbrengt. Laat de shampoo maximaal 30 seconden zitten voordat je het afspoelt met koud water.
 • Verspreid de natuurlijke haaroliën met behulp van een borstel gelijkmatig over je hoofdhuid. Borstel het haar van achter naar voren en blijf borstelen totdat je hoofdhuid begint te tintelen, geef je hoofdhuid vervolgens een massage.
 • Voordat je je haar met de föhn droogt, dep je het eerst met een handdoek af. Hierdoor zul je voorkomen dat je haar beschadigd wordt door te veel warmte en zowel tijd als energie besparen.
 • Als je haar vaak last heeft van statische elektriciteit maak dan je borstel vochtig voordat je deze op je haar gebruikt.
 • Borstel je haar niet als het nog nat is om te voorkomen dat je haar breekt. Gebruik een kam om de klitten te verwijderen.
 • Als je haar dof en levenloos is, dan kan het zijn dat je je voeding moet aanpassen, omdat dof en levenloos haar kunnen wijzen op een slechte voeding. Probeer de inname van voedingsmiddelen met ongezonde vetten en een hoog cholesterol te beperken. Je moet een evenwichtig dieet volgen en ervoor zorgen dat je groenten en fruit eet, vooral die rijk zijn aan biotine.
 • Om gepermanent haar in vorm te krijgen, spuit je er een lichte nevel van koud water op en duw je de krullen op zijn plaats.
 • Was je haren niet direct nadat ze zijn geverfd. Wacht minstens 48 uur zodat de kleur goed kan intrekken.
 • Als er veel resten van conditioners, styling gels of haarlakken op je hoofdhuid blijven zitten, dan kan zuiveringszout helpen dit probleem aan te pakken. Meng een eetlepel zuiveringszout met je shampoo en gebruik het minstens een keer per week. Droog het af en spoel het uit zoals je normaal gesproken doet.
 • Wist je dat bier heel goed is voor het verwijderen van viezigheid uit het haar? Doe 6 eetlepels bier in een kopje warm water en gebruik het om je haar als laatste mee af te spoelen.
 • Als je last hebt van droog haar, gebruik dan haarproducten met krachtige hydraterende eigenschappen. Marokkaanse Arganolie is een geweldige vochtinbrenger voor het haar vanwege de ingrediënten, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen. De olie bevat bovendien anti-oxidanten die het haar beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.

In volgende video laten we je zien hoe je arganolie het best op je haar kunt aanbrengen,

Dit zijn basis haarverzorgingstechnieken om het gezonde en mooie haar te krijgen waar je altijd van hebt gedroomd.

Deel dit artikel over Haarverzorgingstechnieken met je vrienden! Sharing is caring!