Noten en Pitten Voor een Gezond Lichaam en Mooie Huid

Noten en Pitten Voor een Gezond Lichaam en Mooie Huid

Voor een gezonde snack moet je noten en pitten eten. Noten en pitten zitten boordevol met ‘boosters’ voor je gezondheid. Ze nemen je honger weg en voorzien het lichaam van gezonde vetten, vezels en eiwitten. Maar afgezien van een goede gezondheid helpen noten en pitten je huid ook soepel, glad en jeugdiger te maken.

Laten we eens een aantal noten en pitten bekijken die veel gezondheids- en schoonheidsvoordelen met zich meebrengen.

Noten en pitten met gezondheids- en schoonheidsvoordelen

 • Amandelen

  Bovenaan de lijst staan amandelen. Amandelen zitten boordevol vezels (die veel mensen maar weinig eten), eiwitten en essentiële vetzuren. Deze voedingsstoffen helpen allemaal bij het bevorderen van een gezond hart en het verlagen van de bloeddruk. Dankzij de essentiële vetzuren zijn ze ook goed voor de huid. De essentiële vetzuren of EFA’s in amandelen zijn een natuurlijke ontstekingsremmer die zwellingen en ontstekingen reduceren, waardoor ze zeer geschikt zijn voor het behandelen van huidaandoeningen als gevolg van ontstekingen, zoals eczeem, psoriasis en acne.

noten-en-pitten-voor-een-gezond-lichaam-en-mooie-huid1

 • Pompoenpitten

  Pepitas of pompoenpitten zitten boordevol voedingsstoffen, zoals vitamine E, magnesium en zink, die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Deze voedingsstoffen zijn ook enorm goed voor de huid. De voedingsstoffen in pompoenpitten bevorderen de regeneratie van huidcellen, wat zich vertaalt naar een jeugdige en stralende huid. Vitamine E is van zichzelf een krachtige anti-oxidant die de huid helpt te beschermen tegen schade door vrije radicalen en helpt schade sneller te herstellen. Het eiwit in pompoenpitten draagt ook bij aan de celregeneratie. Zink is goed voor de behandeling van acne. Deze pitten mogen dan klein zijn, ze hebben enorme gezondheids- en schoonheidsvoordelen.

 • Walnoten

  Walnoten kunnen een beetje bitter smaken, maar als je er een handvol van eet dan zal je humeur dankzij de vetzuren helemaal opfleuren. Vetzuren staan erom bekend een belangrijke rol te spelen voor de zenuwcellen van de hersenen en er wordt gezegd dat een gebrek aan vetzuren depressie en stemmingsstoornissen kunnen veroorzaken. Een kwart kopje walnoten voorziet in bijna 95% van je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid omega-3. B-vitaminen zijn ook te vinden in walnoten en ze zijn ontzettend goed voor de huid. B-vitaminen helpen bij het beheersen van stress, stemmingswisselingen en bij het voorkomen van huidaandoeningen. Een handvol walnoten eten, kan stress reduceren en als gevolg daarvan de verschijning van rimpels en fijne lijntjes helpen voorkomen.

noten-en-pitten-voor-een-gezond-lichaam-en-mooie-huid2

 • Pecannoten

  Pecannoten zijn een geweldige bron van vezels. Met slechts 28 gram pecannoten, krijg je ongeveer 2,7 gram vezels binnen en we weten dat vezels grote wonderen doen voor onze gezondheid. Vezels zijn essentieel voor een goede gezondheid, omdat het afval- en gifstoffen helpt te verwijderen, en het spijsverteringssysteem in goede staat helpt te houden. Het is ook essentieel voor de schoonheid van je huid. Hoe dan? Als je lichaam vol zit met gifstoffen, dan zal dit in de huid tot uiting komen, wat zich vertaalt naar puistjes, een doffe of te vette huid.

Deze gezondheids- en schoonheidsvoordelen van noten en pitten zijn meer dan genoeg reden om ze in je voeding op te nemen of ze als tussendoortje te kiezen.

Deel dit artikel over Noten en Pitten met je vrienden! Sharing is caring!