Hoe Maak je Zelf een Haarconditioner van Banaan

Hoe maak je zelf een haarconditioner van banaan

Houd je van bananen? Bananen zijn niet alleen goed voor je gezondheid, ze zijn ook enorm goed voor je haar!

Wist je dat je bananen kunt gebruiken om je haar te conditioneren? Jazeker! Dit is absoluut mogelijk! Ze zijn heel goed om je haren die zijdezachte en gladde lokken te geven.

Een bonuspunt voor het gebruiken van bananen als haarconditioner is dat ze geen schadelijke chemicaliën bevatten die normaal gesprokken in de populaire haarconditioners zitten.

Maar hoe transformeer je deze gezonde vrucht naar een geweldige haarconditioner? Laten we beginnen met de dingen die je nodig zal hebben.

Ingrediënten voor een haarconditioner van banaan

  • Je hebt 3 bananen nodig. Als je haar niet zo lang is dan zijn twee bananen genoeg.
  • Je hebt kokosnootmelk nodig. Als je geen kokosnootmelk kunt vinden, dan is volle melk ook goed.
  • Je hebt een paar druppels Arganolie nodig.
  • Als je een potje honing in je keukenkast hebt staan, dan kan je dit ook toevoegen. Honing zal de vochtinbrengende krachten van je eigengemaakte conditioner van banaan verhogen.

Je bent waarschijnlijk ontzettend nieuwsgierig naar hoe je deze ingrediënten kunt omtoveren in een geweldige vochtinbrenger voor je haar, dus we gaan gelijk aan de slag.

Zo maak je je eigen haarconditioner van banaan

  1. Prak ze fijn! Pak je bananen en prak ze helemaal fijn. Je kunt hiervoor een vork of blender gebruiken. Blijf prakken totdat je geen stukjes meer ziet. Het moet uiteindelijk een slijmerige consistentie zijn van bananen.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten en een paar eetlepels Arganolie toe, en giet vervolgens de kokosnootmelk of volle melk erbij. Blijf de melk toevoegen totdat je een consistentie bereikt die lijkt op die van gekochte haarconditioners die je al eerder hebt gebruikt.

    Als je honing hebt, voeg dan een paar eetlepels honing aan het mengsel toe. Meng alles goed door elkaar.

Zo gebruik je de haarconditioner van banaan

Ga in de douche staan en breng je eigengemaakte haarconditioner van banaan op droog haar aan. Je kan ook een wasbak gebruiken om de conditioner aan te brengen. Zorg ervoor dat je je haar en hoofdhuid goed insmeert.

Zet een douchemuts op. Als je dit niet hebt, wikkel je haar dan in een handdoek. Ontspan en laat de goedheid van je bananenconditioner 20 minuten intrekken.

Na 20 minuten spoel je je haar met een normale shampoo uit. Zorg ervoor dat je alle banaan uit je haren verwijdert.

Je haren kunnen zelfs na het wassen nog steeds een beetje naar banaan ruiken. Maar dat is geen probleem als je ziet en voelt hoe glanzend, zacht en glad je haar is.

Deel dit artikel over Natuurlijke Haarconditioner met je vrienden! Sharing is caring!