Hoe Voorkom je een Droge Huid Tijdens de Koude Dagen

Hoe voorkom je een droge huid tijdens de koude dagen

Naarmate de dagen kouder worden, komt een droge huid steeds vaker voor. Het goede nieuws is dat je zelfs in het koudste weer een droge, jeukende en schilferende huid kunt voorkomen. We hebben hier speciaal voor de wintermaanden een aantal huidverzorgingstips opgenomen om een droge huid te voorkomen.

Tips voor het voorkomen van een droge huid

Voeg olie toe aan je badwater.

Deze simpele truc doet wonderen! Met een paar druppels olie in je badwater kan je je huid de hele dag lang hydrateren. Je kunt hiervoor Arganolie, jojoba-olie, hazelnootolie, amandelolie of zelfs olijfolie gebruiken. Je hebt slechts een paar eetlepels nodig.

Vergeet niet om minstens 5 minuten in het badwater te liggen voordat je je favoriete olie toevoegt, dus houd de olie bij de hand. Door je huid te laten weken, wordt deze zacht en als je de olie toevoegt zal je huid deze snel absorberen en vasthouden.

Bescherm je huid tegen de elementen.

De zon, kou, warmte en wind kunnen je huid uitdrogen of je droge huid nog droger maken. Droge lucht in een kantoor of vliegtuig doen hetzelfde.

Het is het beste om eerst een vochtinbrenger aan te brengen voordat je je huid blootstelt aan omstandigheden die je huid kunnen uitdrogen.

Arganolie is één van de beste vochtinbrengers voor de huid die er zijn. Het bevat een grote hoeveelheid voedingsstoffen met vochtinbrengende eigenschappen, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen.

Houd je flesje met vochtinbrengende olie bij de hand om deze wanneer het maar nodig is opnieuw aan te brengen.

Verhoog je inname van essentiële vetzuren.

Omega-3 zijn essentiële vetzuren die de huid helpen te hydrateren. Eet voedingsmiddelen die vol zitten met Omega-3, zoals koud water vis, noten en zaden.

Kies voor milde reinigingsproducten.

Reinigingsproducten die te hard zijn, kunnen je huid een droog gevoel geven. Vermijd reinigingsmiddelen met parfum of agressieve middelen.

Je kunt het beste kiezen voor hydraterende zeepjes, zeepvrije producten of milde reinigingsproducten op basis van graan.

Vermijd warm water.

Jazeker! De dagen kunnen kouder zijn en je zult absoluut niet willen bevriezen tijdens je bad of douche, maar je hoeft geen heet water te gebruiken, omdat dit je een droge huid zal geven. In plaats daarvan neem je snel een warme douche of bad.

In de koudere maanden is het het beste om je gezicht eenmaal per dag te wassen, en dit kan je het beste doen voordat je naar bed gaat. ‘s Ochtends kan je een gezichtsverfrisser of toner op basis van kruiden gebruiken, of een aromatische hydrosol om je gezicht mee nat te spuiten.

Drink meer water.

Drink meer water om je lichaam te hydrateren, wat op zijn beurt je huid zal hydrateren. Als je rookt, overweeg dan om deze ongezonde gewoonte op te geven, omdat het je huid ook uitdroogt. Beperk je cafeïne en alcoholinname, omdat dit je droge huid nog meer zal uitdrogen.

Pas je dagelijkse huidverzorging in de wintermaanden aan en gebruik deze tips om een droge huid te voorkomen.

Ben je na het lezen dat dit artikel benieuwd hoe je arganolie precies moet gebruiken bij een droge huid? In het volgende filmpje leggen we je stap voor stap uit hoe je arganolie het best kunt gebruiken:

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring!