Hoe laat je je natuurlijke schoonheid stralen?

Genietten En Stralen In De Bossen

Er lijkt steeds meer aandacht te komen voor natuurlijke schoonheid. Dit is een prachtige ontwikkeling, omdat het betekent dat we ons steeds minder laten beïnvloeden door de schoonheidsstandaarden die door de reclames worden gepropageerd.

Ook jij kunt je eigen natuurlijke schoonheid op een mooie wijze naar voren laten komen. Hoe? Dat ontdek je hier.

Zo veel producten, zo veel keuzes

Het is niet gemakkelijk om de juiste schoonheidsproducten te kiezen. Alleen in een gewone supermarkt hebben we al de keuze uit een enorme rij van producten. En ze hebben allemaal hun eigen marketing waarmee ze van alles beloven.

Soms zegt een fabrikant wel natuurlijke producten te leveren, maar gebruiken ze deze ingrediënten maar in heel kleine aantallen. Om je hier wat wegwijs in te laten worden, is het gemakkelijker om in de volgende drie categorieën te denken:

Holistische huidverzorging

Holistische huidverzorging kijkt naar het hele plaatje, zowel je binnen- als je buitenkant. Het gaat niet alleen maar in op de conditie van je huid, maar kijkt naar je hele leefstijl. Het idee is dat de producten maar een klein onderdeel zijn van je algehele gezondheid.

Natuurlijke huidverzorging

Natuurlijke huidverzorging gebruikt uitsluitend natuurlijke producten. Dit kan een moeilijke zaak zijn, omdat de effectiviteit hiervan voornamelijk afhangt van de juiste samenstelling van de ingrediënten. Te veel van het een of ander is al minder effectief. Een goede balans is hierbij dus belangrijk.

Organische huidverzorging

Organische huidverzorging gaat voor natuurlijke producten die voor de volle honderd procent organisch zijn. Er mogen dus geen pesticiden of andere chemische spullen zijn gebruikt bij de productie ervan.

Welke kun je het beste kiezen?

Wat kun je als consument nu het beste doen om in deze wirwar van keuzes je eigen natuurlijke schoonheid aan te spreken? Vermijd ten eerste producten die de volgende ingrediënten bevatten:

  • Propyleenglycol (PEG)
  • Synthetische geuren
  • Minerale oliën
  • Siliconen
  • Alcohol (isopropanol)

Kijk op de achterkant van de potjes en tubes en gooi de producten die een van deze ingrediënten bevatten linea recta de prullenbak in. In plaats hiervan kun je het beste natuurlijke producten kiezen zoals arganolie. Hierin zitten vitamines, antioxidanten en meer om je huid goed te verzorgen en sterk te maken. Verder heb je weinig anders nodig om je eigen schoonheid naar buiten te laten komen.

deze-nagelfeiten-kunnen-je-verrassen2

Laat je natuurlijke schoonheid stralen

Een goede verzorging van je huid is alles wat je nodig hebt om je mooi te voelen en te zijn. Natuurlijk ben je vrij om make-up en dergelijke te gebruiken, maar wellicht heb je helemaal niet zoveel nodig, omdat je van jezelf al gewoon mooi bent.

Je hoeft dit eigenlijk alleen naar buiten te laten komen. Hierbij is het belangrijk dat we onszelf goed verzorgen en zo laten zien dat we respect hebben voor onszelf. Dit stralen we vervolgens als vanzelf uit en maakt ons tot wie we daadwerkelijk zijn.

Heb je zelf ook manieren bedacht om je natuurlijke schoonheid aan te spreken?

Deel dit artikel met je vrienden en laten we elkaar helpen onze natuurlijke schoonheid echt naar buiten te brengen.