De 3 beste tips om een vette, maar vochtarme huid te verzorgen!

vette huid in balans

Het klinkt misschien wat vreemd, maar toch komt het regelmatig voor: een huid die teveel talg aanmaakt en dus vet oogt en aanvoelt en die tegelijkertijd trekkerig is, omdat deze te weinig vocht bevat.

Als je dit gevoel herkent, kan dit artikel je helpen om je huid op een natuurlijke manier te hydrateren en tegelijkertijd de talgproductie te reguleren.

Met de onderstaande 3 verzorgingstips kun jij jouw huid weer in balans brengen!

1. Probeer natuurlijke olie!

Het verrassende nieuws gaat al een tijdje rond op het internet: natuurlijke olie is een ideale manier om je vette, vochtarme huid te verzorgen.

Veel mensen zullen aanvankelijk hun twijfels hebben bij het smeren van een vettige vloeistof op een toch al olieachtige huid, maar dat is onterecht. Natuurlijke olie is zacht voor je huid en bevat geen chemische toevoegingen die voor uitdroging kunnen zorgen. Ze bevatten daarentegen wél voedende vitaminen en beschermende anti-oxidanten.

Heb je een zeer vette huid, dan is jojoba olie een goede optie, omdat de samenstelling erg lijkt op die van de talg die we zelf aanmaken. Daardoor krijgt je huid de boodschap dat er al genoeg talg aanwezig is en neemt de talgproductie af. Ook heeft jojoba-olie veel hydraterende eigenschappen.

Voor de vaak iets drogere, rijpere huid is arganolie de beste keuze. Deze is iets rijker en staat bekend om zijn goede anti-aging eigenschappen.

2. Reinig je huid op milde wijze

Een vette huid regelmatig reinigen is belangrijk, omdat je poriën sneller zullen verstoppen door de grote hoeveelheden talg. Reinigingsmiddelen voor een vette huid zijn echter vaak vrij agressief en onttrekken daardoor vocht aan je huid.

Probeer daarom eens een natuurlijke optie, zoals je gezicht wassen met biologische honing (uit een flesje is het handigst) en warm water. Voor het verwijderen van oog make-up (zelfs waterproof mascara) is natuurlijke olie ideaal.

hydrateer je huid

3. Wees wijs met water

Olie aanbrengen vlak na het douchen is zeer aan te raden, omdat je huid dan schoon is en je poriën openstaan, waardoor je de voedende stoffen goed kunt opnemen. Probeer ook eens de olie op je nog vochtige huid aan te brengen.

Douche niet te warm, omdat je huid hierdoor weer uitdroogt, waardoor je sneller lijntjes zult zien. Douche je echt graag heet, zorg er dan in ieder geval voor dat de waterstraal niet direct op je gezicht terechtkomt.

Vocht en vet weer in balans

Een huid die vet en tegelijkertijd trekkerig aanvoelt, is een lastig probleem. Lees hier meer over de oorzaken vette huid en hoe je de vette huid het beste kunt verzorgen. Met deze tips kun je de huid weer zacht, glad en goed gehydrateerd laten aanvoelen. Welke tip spreekt jou het meeste aan?

Gun je vrienden en familie ook een huid die in balans is? Deel dit artikel dan op social media!