7 dingen die je als vrouw boven de 50 moet weten

mooie oude vrouw

Goed voor jezelf zorgen betekent ook goed zorgen voor je huid. Gracieus ouder worden is een prachtig iets en kan met natuurlijke middelen worden bevorderd. Ook jij kunt mooi oud worden. Hier staan zeven dingen beschreven die je als vrouw boven de 50 gewoon niet mag missen.

1. Zorg altijd voor je huid

Je huid heeft verzorging nodig, elke dag. Als je mooi ouder wilt worden, dan is het van essentieel belang dat je goed voor je huid zorgt. Maak daarom voor het slapen gaan je gezicht goed schoon en gebruik een hydraterende crème of arganolie. Dit laatste bevat zowel vitamines als antioxidanten en is een waar cadeautje voor je huid.

2. Gebruik retinol

Retinol is een in vet oplosbare vitamine die je huid stevig en strak houdt. Gebruik daarom verzorgingsproducten die dit bevatten, dat kun je gewoon op het etiketje aflezen. Je kunt het ook van je dokter krijgen. Pas wel op in de zomer, omdat je huid er ook gevoeliger door wordt.

3. Zit niet te veel in de zon

Zonnebaden is misschien wel heel fijn, maar is slecht voor je huid. Je kunt prima een wandelingetje maken, maar blijf niet te lang in het zonlicht staan. Bescherm jezelf daarom goed met zonnecrème en help eventueel beschadigde huid te genezen met bijvoorbeeld arganolie.

Vrouw En Man Op Het Strand

4. Haal je make-up er ’s avonds af

Haal altijd je make-up eraf voordat je ’s avonds gaat slapen. Altijd. Soms ben je te moe, maar ook dan moet je het doen. Je poriën verstoppen anders namelijk en daar krijg je op den duur weer rimpels van. Wees goed voor je huid en reinig voordat je gaat slapen.

5. Je bent mooi

Ware schoonheid begint echt bij jezelf. Als je jezelf niet mooi vindt, kun je nog zoveel crèmes en andere middeltjes gebruiken als je wilt, je zult iets anders uitstralen. Geef daarom vanaf nu jezelf elke dag voor de spiegel een compliment. In het begin voelt dat wat gek, maar na twee weken zal je echt verschil merken en jezelf steeds meer gaan waarderen.

6. Doe iets aan acné

Acné is vervelend en kan verholpen worden. Laat het niet zitten, maar zoek naar een oplossing. Er zijn veel producten voor te vinden en als dat niet werkt helpt het om naar de dokter te gaan. Je krijgt namelijk anders veel littekens.

7. Hydrateer

Hydratatie is een heel belangrijk onderdeel van onze verzorging. Wanneer je huid onvoldoende hydratatie heeft, gaat je lichaam het namelijk uit andere delen halen die dit vocht erg nodig hebben. Heb je een droge huid? Gun jezelf middelen om het te verzorgen.

Welke tip heb jij?

De zeven dingen die je als vrouw boven de 50 moet weten zijn: zorg altijd voor je huid, gebruik retinol, vermijd de zon, verwijder make-up, geef jezelf een compliment, doe iets aan acné en hydrateer.

Welk inzicht van dit artikel heeft jou in het bijzonder geholpen?

Deel dit artikel en help andere vrouwen ook met deze handige tips!