De 3 tips om stralend wakker te worden

stralend wakker worden

Onderzoek heeft uitgewezen dat volwassenen gemiddeld 6-8 uur slaap per nacht nodig hebben om optimaal te functioneren. Ook voor je huid is slapen essentieel.

Overdag veroudert deze door schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en UV-straling. Maar ook door bacteriën die je er met je handen of telefoon op achterlaat.

Gedurende de dag maak je bovendien allerlei bewegingen met je gezicht, zoals lachen en fronsen. Deze veroorzaken op den duur expressielijntjes.

De nacht is hét moment waarop je huid kan ontspannen en herstellen. Wil jij optimaal profiteren van de voordelen die je nachtelijke schoonheidsslaap met zich meebrengt? Volg dan deze 3 tips!

1. Slaap in de juiste houding

Slaap jij op je rug, lig je liever op je zij, of ben jij een verstokte buikslaper? Je slaaphouding heeft een grote invloed op hoe je ’s ochtends wakker wordt.

Als jouw slaaphouding voor huidproblemen zorgt, kun je ervoor kiezen deze te wijzigen. Ontwaak jij bijvoorbeeld met opgezette ogen? Probeer dan eens een dikker kussen. Als je hoofd hoger ligt, kan vocht zich niet rond je ogen ophopen.

Zie je vooral ’s ochtends lijnen tussen je neusvleugels en mondhoeken? Dan slaap je waarschijnlijk op je buik of zij en is het beter om op je rug te slapen. Je gezicht wordt dan minder geplet, een oorzaak van deze lijnen.

Heb je horizontale plooien in je nek? Kies dan een dunner, vlakker kussen. Je nek blijft zo rechter en plooien worden voorkomen.

slapende vrouw op een kussen

2. Reinig je huid altijd voor het slapen gaan

Met make-up op gaan slapen is een van de grootste zonden die je tegen je huid kunt begaan. Zelfs als je geen make-up draagt, is het verstandig om je gezicht ’s avonds altijd te reinigen.

Het vet en vuil dat zich gedurende de dag heeft verzameld kan anders je huid verstoppen, waardoor deze gehinderd wordt in het vernieuwingsproces. Ook kan dit leiden tot acne en een doffe huid.

Ben je vaak erg moe aan het einde van de dag? Kies dan voor een reinigingsmethode die je huid meteen hydrateert en helpt herstellen. Dit kan heel goed met natuurlijke olie, zoals argan olie, die veel vitaminen en anti-oxidanten bevat om je huid te voeden.

Smeer een dun laagje over je hele gezicht en maak zachte cirkelbewegingen. Maak een washandje of handdoekje nat met warm water en dep de olie en make-up resten zachtjes weer van je gezicht af.

3. Kies voor een goede, schone kussensloop

Zeker als je huid gevoelig is voor onzuiverheden, is het verstandig om regelmatig je kussensloop te verschonen. Het vet van je haar en hoofdhuid kan zich hier namelijk verzamelen en zich verspreiden naar je gezicht.

Eventueel kun je om de twee dagen wisselen. Slaap een nacht op de ene kant, een nacht op de andere, en pak dan een schone sloop.

Probeer ook eens een satijnen sloop. Deze is gladder, waardoor je gezicht minder snel zal vouwen of geïrriteerd zal raken door de vezels van de stof.

Mooier in de morgen!

De nacht is het ideale moment om je gezichtshuid te laten ontspannen en herstellen. Met de juiste slaaphouding, reiniging en een schone kussensloop help je je huid bij dit noodzakelijke proces. Welke tip ga jij uitproberen om morgen mooier wakker te worden?

Heb je iets aan dit artikel gehad? Deel het dan op social media!