Hoe kan komkommer je natuurlijk mooi maken?

Komkommer op het gezicht

Groen is hip! Steeds meer mensen verlangen naar eenvoudige, natuurlijke manieren om gezond te worden of te blijven. Er is steeds meer kennis beschikbaar die aantoont dat de weg naar een stralende huid en een fit lichaam begint bij je eigen koelkast of keukenkast.

Misschien heb je al gehoord over helende honing, krachtige kokosolie en gunstige gember, maar hoe goed ken jij komkommer? Lees snel verder om te ontdekken hoe deze frisse groene vrucht je mooier en fitter kan maken.

Komkommer tegen donkere kringen

Word je regelmatig wakker met opgezette ogen en/of donkere kringen? Snijd dan twee vrij dunne plakjes van een komkommer. Ga nog even liggen, of zitten met je hoofd achterover, en leg deze op je ogen. Blijf zeker 10 minuten liggen.

De vitamine K in komkommer helpt de kringen verminderen. Smeer naderhand het gebied voorzichtig in met arganolie en klop dit voorzichtig in je huid. Dit stimuleert de bloedcirculatie en haalt de laatste restjes verkleuring en verdikking weg.

Wil je weten hoe je arganolie het best op je gezicht en hals aanbrengt? Bekijk dan onderstaande video:

Komkommer in je zelfgemaakte sportdrankje

Komkommer heeft zeer goede hydraterende eigenschappen en bevat bovendien veel mineralen en sporenelementen. Als je tijdens het sporten veel hebt gezweet, kan deze vrucht verloren vocht en andere essentiële stoffen helpen aanvullen. Voeg voor het sporten wat plakjes toe aan een kan water, zodat het goed ingetrokken is als je het naderhand wilt opdrinken. Zo heb je een frisse, natuurlijke sportdrank, die ook nog eens nauwelijks calorieën bevat.

Komkommer Voor Je Huid

Komkommer tegen zonnebrand

Zonnen is natuurlijk heerlijk. Bovendien helpen zonnestralen vitamine D aanmaken, wat belangrijk is voor je botten en je humeur. Maar teveel zon is minder gezond. Als je huid verbrandt, kun je rimpels krijgen en zelfs de kans op huidkanker vergroten.

Mocht dit toch een keer per ongeluk gebeuren, dan kun je je huid help verkoelen, hydrateren en herstellen door dunne plakjes komkommer op de getroffen gebieden te leggen.

Komkommer tegen je acne (-littekens)

Deze frisse groene vrucht heeft bijzonder veel gunstige eigenschappen voor je huid. Onderzoeken hebben uitgewezen dat komkommer de aanmaak van talg en melanine vermindert.

Hoe dit komt is nog niet precies bekend, maar daardoor is plakjes komkommer op je hele gezicht leggen een goede manier om je acne te verminderen. Door de afgenomen talgaanmaak worden verstopte poriën voorkomen en met minder melanine ontstaan en minder (donkere) littekens.

Komkommer tegen de effecten van stress

Stress is in onze maatschappij aan de orde van de dag. Jammer genoeg wordt het ook steeds vaker genoemd als een van de oorzaken van huidveroudering. Chronische stress kan lijden tot schade aan onze cellen, met irritatie en uitdroging van de huid tot gevolg. Hierdoor kan het proces van huidveroudering versnellen.

Komkommer bevat 95% water en kan je cellen helpen hydrateren. De vitaminen en mineralen bevorderen het herstel.

De verrassende voordelen van komkommer

Wie wist dat de klassieke komkommer zoveel voordelen kon hebben? Leg plakjes op je ogen, je gezicht of je verbrande huid. Ook komkommer consumeren maakt je huid blij!

Heb je een van de bovenstaande tips wel eens geprobeerd? Zo ja, welke tip werkte voor jou het best?

Vertel het verder: komkommer voor een natuurlijke schoonheid. Sharing is caring >