Heerlijke Marokkaanse Lamstajine

Heerlijke Marokkaanse Lamstajine

Koken is een daad van liefde. Je verzamelt zorgvuldig de ingrediënten van je gerecht en zorgt dat ze schoon en vers zijn.

De verwachtingen zijn hooggespannen zodra je eenmaal aan het koken slaat. Iedere keer als je voorproeft vraag je je af of je nog iets van dit of iets van dat moet toevoegen, en als je dan eindelijk die smaak hebt die je in gedachten had krijg je dat intense gevoel van genoegdoening. En wanneer je de maaltijd opdient hoop je dat je kookkunst gewaardeerd wordt.

Hier is een nieuw gerecht waarmee je op die fantastische achtbaan van emoties terechtkomt. Ik kwam dit recept voor Marokkaanse Lamstajine op het net tegen en was verbaasd hoe goed het smaakt.

Ingredienten

  • Cayennepeper – ongeveer 1 theelepel
  • Gemalen Zwarte Peper – eveneens ongeveer 1 theelepel
  • Paprikapoeder – ongeveer een halve eetlepel
  • Gemalen Gember – ongeveer een halve eetlepel
  • Kurkuma – ongeveer 1 eetlepel
  • Gemalen Kaneel – ongeveer 2 theelepels
  • Lamsvlees – ongeveer 2 en een half pond. Neem de schouderpartijen, laat het vet eraf halen en in stukken snijden.
  • Uien – 2 geraspte grote uien
  • Arganolie – ongeveer 2 eetlepels
  • Olijfolie – eveneens ongeveer 2 eetlepels
  • Knoflook – 3 teentjes, geperst.
  • Tomatensap – iets meer dan een halve liter
  • Gehakte Tomaat in blik – 2 blikken van 400 g.
  • Gedroogde abrikozen – Een blik van 125 g. Snij ze in tweeën.
  • Dadels – een half ons. Snij in tweeën.
  • Rozijnen – een half ons
  • Geraspte amandelen – 80 gr
  • Meeldraden van saffraan – 1 theelepel. Laten weken in water.
  • Lamsbouillon – een halve liter
  • Heldere Honing – 1 eetlepel
  • Koriander – 2 eetlepels. In enkele stukken hakken.
  • Peterselie – 2 eetlepels. Koop de variant met platte bladeren en hak in stukken.

De Tajine Voorbereiden

Doe de cayennepeper, paprika, gember, zwarte peper, kurkuma en kaneel in een kleine schaal. Doe het lamsvlees in een schaal die groot genoeg is, en strooi de helft van de kruidenmix eroverheen. De schaal afdekken en een nacht in de ijskast laten staan.

Het eerste wat je moet doen als je gaat koken is de oven tot 150 graden Celsius voorverwarmen.

Verhit olijfolie en Arganolie in een grote schotel. Doe de ui erin en de andere helft van de kruidenmix die je de avond daarvoor hebt klaargemaakt. Hou het vuur laag, de uien moeten zacht worden maar niet bruin. Voeg de knoflook toe. Dit alles duurt in totaal ongeveer 10 minuten.

Bruin het lamsvlees in een andere koekenpan. Zorg dat het vlees aan alle kanten bruin is en als dat eenmaal zo is, doe het dan in de schotel. Blus de pan met 125 ml tomatensap en giet dit sap in de schotel.

Doe de overige ingrediënten in de schotel en breng aan de kook. Als het eenmaal kookt doe dan het deksel erop en zet de schotel in de oven.

Het duurt ongeveer 2 en een half uur voordat het vlees gaar is en smelt in je mond. Zodra het vlees gaar is, dien het dan samen met de gehakte groenten op.

Deel dit artikel over Marokkaanse lamstajine met je vrienden! Sharing is caring!