De Krachtige Werking van Antioxidanten, Leer Er Alles Over!

Werking van AntiOxidanten

Huidverzorgingsproducten scheppen vaak op dat ze anti-oxidanten bevatten. Maar weet jij wat anti-oxidanten zijn en waarom je huid er baat bij heeft? De waarheid is dat anti-oxidanten goed zijn voor veel meer dan alleen je huid. Anti-oxidanten hebben flink wat gezondheidsvoordelen!

Gezondheidsvoordelen van Anti-oxidanten

Wist je dat anti-oxidanten in elke cel van het lichaam hun werk doen?

  • Veel mensen zeggen dat anti-oxidanten hun weerstand tegen verkoudheid en griep verhoogt.
  • Sommige mensen zeggen dat ze verbeteringen van hun gezondheid, zoals afname van gewicht, meer energie, verlichting bij astma en allergieën of een verbeterde bloedsomloop, te danken hebben aan anti-oxidanten.
  • Veel mensen noemen een verbeterde spijsvertering, verlichting bij artritis, een lagere bloeddruk, betere slaap, betere focus, een scherper geheugen en verlichting van menstruatiepijn als gevolg van anti-oxidanten.
  • Er zijn ook meldingen dat anti-oxidanten suikerziekte onder controle kunnen brengen.

Wil je meer lezen over wat antioxidanten precies zijn en wat ze voor je huid en haar kunnen betekenen? Lees dan ook ons artikel: Ontdek de Helende kracht van Antioxidanten.

Anti-oxidanten en Je Huid

  • Onze huid loopt schade op door blootstelling aan de elementen. Neem bijvoorbeeld de ultraviolette straling van de zon. Constante blootstelling aan deze straling, vooral tussen 12 en 3 of 4 uur in de middag, kan veel schade aan de huid aanrichten. Anti-oxidanten kunnen helpen deze schade te verminderen en te repareren.
  • Anti-oxidanten verbeteren ook het aanzien van de huid. Als je regelmatig huidverzorgingsproducten gebruikt die vol zitten met anti-oxidanten gaat je huid er gezonder uitzien.
  • Anti-oxidanten kunnen de effecten op je huid van het ouder worden voorkomen of toch tenminste uitstellen. Je zou het zeker merken wanneer producten om jong te blijven anti-oxidanten bevatten.
  • Vrije radicalen brengen ravage aan de huid aan. Vrije radicalen komen overal voor. Blootstelling aan de elementen resulteert in de aanmaak van vrije radicalen. Vrije radicalen worden ook door ons lichaam zelf aangemaakt, voornamelijk als bijproduct van de spijsvertering. Ook wanneer we overwerkt zijn produceert ons lichaam vrije radicalen die de huid beschadigen. Anti-oxidanten helpen bij de reparatie van de huid en beschermen je tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.

Waar Je Anti-Oxidanten Vandaan Kunt Halen

Ons lichaam produceert zelf de chemicaliën die we anti-oxidanten noemen als verdediging tegen schadelijke stoffen. Uit vele onderzoeken blijkt dat anti-oxidanten het lichaam beschermen tegen stress door oxidatie, wat de nummer één oorzaak is van slopende ziektes als kanker.

Veel van onze voedselbronnen zitten vol met anti-oxidanten. Groenten en fruit bevatten het in overvloed en het is dus goed om hier veel van te eten.

Bosbessen bijvoorbeeld zijn rijk aan anti-oxidanten. Ook veel groene bladgroenten, vooral die met een donkerder kleur groen, bevatten een hoog gehalte van deze gezonde chemicaliën. Ook noten zijn rijk aan anti-oxidanten.

Arganolie en Anti-oxidanten

Arganolie is rijk aan anti-oxidanten. Dit is een van de redenen dat veel mensen deze olie in hun huidverzorgingsroutine opnemen. Arganolie wordt gewonnen uit de noten van de Arganboom.

Behalve zijn hoge gehalte aan anti-oxidanten bevat Arganolie ook veel andere essentiële voedingsstoffen zoals Vitamine E, Squaleen, fenolen en essentiële onverzadigde vetzuren.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!