Eet Jij Voedsel Wat Je Jong Houdt? Lees Wat je Moet Eten

Eet Jij Voedsel Wat Je Jong Houdt?

We zien in de winkels veel anti-verouderingsproducten. Veel mensen betalen een hoop geld om toch maar vooral een jeugdige en levendige huid te houden. Sommige producten werken en sommige zijn gewoon weggegooid geld.

Een van de beste anti-verouderingsproducten die er zijn is Arganolie. Deze olie wordt ook wel de wonderolie uit Marokko genoemd. Het zit vol met voedingsstoffen die essentieel zijn voor de huid. De essentiële onverzadigde vetzuren in Arganolie gaan voortijdige veroudering en fijne lijntjes op de huid tegen.

Arganolie zit ook vol met Vitamine E dat de huid voedt. Ook Vitamine E helpt bij het jong houden van de huid. Andere componenten van de olie die huidveroudering tegengaan zijn Polyfenolen, Ferulinezuur en andere anti-oxidanten.

Maar wist je dat er ook voedsel is dat veroudering van de huid kan tegengaan? Weet je welk voedsel dat is? Schep nog eens wat van dat voedsel op dat zo gezond is voor de huid.

Bosbessen

Bosbessen bevatten krachtige anti-oxidanten die lange-termijn beschadiging van de huidcellen voorkomen. Anti-oxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen die de huid beschadigen.

Als je rimpels op je huid wil uitstellen kun je het beste elke dag voedsel eten dat vol zit met anti-oxidanten. Doe ‘s morgens een paar bosbessen op je cornflakes of geniet van een paar van die bessen in de middag.

Chocolademelk

Als je van chocolademelk houdt, kies er dan een die rijk is aan flavonoiden. Uit onderzoek blijkt dat cacao met flavonoiden de huid verbetert.

Aardbeien, Kiwi en Guava

Deze 3 vruchten werken goed voor het vermijden van rimpels en het verhogen van de collageen aanmaak! Niet alleen smaakt dit fruit heerlijk, het zit ook nog eens vol met Vitamine C.

Misschien denk je bij Vitamine C alleen aan het bestrijden van verkoudheid, maar Vitamine C is ook goed voor de huid!

Vitamine C voorkomt rimpels en uitdroging van de huid en vermindert ontstekingen. Als je vaak wallen onder je ogen hebt, maak er dan een gewoonte van om deze 3 soorten fruit te eten.

Kiwi’s zijn ook een van de beste bronnen van anti-oxidanten. Dat betekent dat kiwi’s onze cellen goed beschermt tegen beschadiging.

Oesters

Van oesters denkt men wel dat ze als afrodisiac werken en een prikkelende uitwerking hebben. Maar wist je dat ze ook wonderen doen voor de huid?

Oesters bevatten een hoog gehalte aan zink en zink helpt bij het herstel van de huid. Bij het repareren van de huid wordt collageen aangemaakt, en collageen is wat de huid soepel maakt.

Zink heeft ook anti-oxiderende eigenschappen. Het staat erom bekend dat het de nagels versterkt, de hoofdhuid en het haar voedt, en de ogen tegen schade beschermt. Oesters hebben zeker vele voordelen voor het lichaam!

Als je niet zo gebrand bent op het eten van deze slijmerige maar o zo gezonde schepsels kun je misschien proberen ze snel en met dichtgeknepen neus te eten. En als je echt problemen hebt met het idee van oesters eten, dan kun je ook zink halen uit krab, kreeft, rood vlees, gevogelte, bonen, noten of hele granen.

Deel dit artikel over voedsel dat je jong houdt met je vrienden! Sharing is caring!