Gezondheid en Schoonheid met Arganolie, Lees Hoe!

Gezondheid en Schoonheid met Arganolie

Waarschijnlijk heb je al wel eens van Arganolie gehoord. Waarom veroorzaakt deze olie nu zoveel ophef? Sommigen noemen het zelfs de wonderolie uit Marokko, anderen noemen het vloeibaar goud.

De reden waarom deze wonderolie uit Marokko zoveel ophef veroorzaakt is al zijn voordelen. De olie zit vol met gezondheids- en schoonheidsvoordelen. De Marokkaanse bevolking kent de kracht van deze olie al eeuwenlang.

Misschien vraag je je af waarom deze olie zo duur is in vergelijking met andere oliën. Wist je dat het 12 tot 20 uur kost om 1 liter van dit vloeibare goud te produceren?

De moeizame arbeid die het kost om deze wonderolie te winnen speelt een rol bij de prijs. Maar met al de voordelen voor gezondheid en schoonheid is deze olie zijn geld meer dan waard.

Gezondheidsvoordelen van Arganolie

Arganolie kan gebruikt worden in de keuken en het mooiste is dat het erg gezond is. Een theelepel van deze olie bevat ongeveer 70 calorieën en dat is dan zonder transvet, zout of zelfs cholesterol. Je hart wordt ongetwijfeld heel blij van dit nieuws.

Het heeft een heel goede reden waarom deze olie wonderolie wordt genoemd! Toevoegen van de olie aan je maaltijden is niet alleen goed voor je gezondheid maar kan ook problemen met je gezondheid oplossen.

Hier volgen enkele dingen rondom de gezondheid die het vloeibare goud uit Marokko kan verbeteren.

  • Mensen met suikerziekte zullen blij zijn te horen dat deze olie erom bekend staat het bloedsuiker op een constant niveau te houden.
  • De olie kan spierpijn en pijn door ontstoken gewrichten verlichten. Je kunt een klein beetje olie over je dagelijkse maaltijd sprenkelen of de olie rechtstreeks op de pijnlijke plaatsen aanbrengen.
  • Omdat Arganolie de bloedsomloop stimuleert beschermt het het lichaam tegen aandoeningen die veroorzaakt worden door ontstekingen.
  • Als je regelmatig Arganolie gebruikt wordt het immuunsysteem van je lichaam versterkt en neemt de kans op bepaalde types kanker (zoals prostaatkanker – mannen jullie horen dit goed) af. Dit is toch zeker geweldig nieuws!

Schoonheidsvoordelen van Arganolie

Vanwege zijn hoge concentratie van 2 natuurlijke anti-oxidanten, Vitamine E en F, heeft dit vloeibare goud uit Marokko zeker zijn voordelige effecten op je uiterlijk!

  • De olie bestrijdt effectief veroudering van de huid.
  • Het is ook effectief bij het bestrijden van huidproblemen zoals striemen, fijne lijntjes, rimpels, littekens, droge huid en zelfs eczeem en rosacea.
  • De huid wordt ook beschermd tegen de schadelijke effecten van UV straling!
  • Arganolie is ook effectief bij de bescherming tegen kaalheid of dunner worden van het haar. Het kan droog en beschadigd haar weer tot leven brengen.
  • Kroezig haar, veroorzaakt door gespleten haarpuntjes, baart je geen zorgen meer. De olie brengt eveneens verlichting bij roos of jeuk op je hoofdhuid.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!