Nog steeds last van een gebroken hart in deze maand van de liefde? Als je de komende Valentijnsdag niemand hebt om mee te eten of als je nog vers hartzeer hebt omdat je pas uit elkaar gegaan bent, trakteer jezelf dan eens op een heerlijke maaltijd. Genees je hartzeer met een heerlijke warme maaltijd uit eigen keuken.
Koken leidt af van het hartzeer waar je doorheen gaat. Bezig blijven is de sleutel tot acceptatie en om je leven weer op te pakken. Serveer jezelf een heerlijke troostrijke fettuccine!
Fettuccine om een Gebroken Hart te Repareren
Zelfs als dit de eerste keer is dat je gaat koken is dit gerecht makkelijk klaar te maken. Droog je tranen en ga koken. Je zult je meteen een stuk beter voelen!
Wat Je Nodig Hebt
Ga naar de supermarkt en haal de volgende ingrediënten in huis!
- Fettuccine – Gebruik gewoon het merk pasta waar je van houdt. Neem een pak van 500 gram en gebruik daar een kwart van.
- Kippenfilet – 1 of 2 stukken is genoeg. Haal het vel eraf en snij in reepjes.
- Wortelen – 1 of 2 middelgrote wortelen. Snij ze op de manier die jij het liefste hebt.
- Broccoli – Een halve middelgrote broccoli.
- Groene Ui – Een halve kleine groene ui. In stukjes snijden.
- Spek – 3 reepjes spek is genoeg.
- Room – Neem aan pak van een kwart liter. Je hebt daarvan ongeveer de helft nodig.
- Arganolie – Ongeveer 1 eetlepel.
- Olijfolie – 3 eetlepels.
- Zout – Naar smaak
- Peper – Naar smaak.
De Fettuccine Klaarmaken
- Stap 1. Begin met de spek. Leg de spekreepjes in een koekenpan en doe er zoveel water bij dat ze bedekt zijn. Zet je fornuis op hoog en haal de spekreepjes er uit zodra er olie uit komt. Snij de reepjes in smallere reepjes.
- Stap 2. Doe de reepjes kippenfilet in dezelfde pan en bak deze in de olie van de spek. Wacht totdat de kip aan beide kanten bruin is.
- Stap 3. Haal de spek uit de pan. Spoel de pan met water af en wrijf droog. Giet de olijfolie erin en fruit de uitjes, broccoli en wortelen. Voeg zodra de groenten half gekookt zijn de reepjes kip en spek toe.
- Stap 4. Giet de helft van de room erin. Zorg dat het fornuis op middelhoog of laag staat zodat de room niet overkookt. Voeg wat water toe als de room te dik is. Naar smaak zout toevoegen. Haal de pan van het vuur af zodra de room kookt.
- Stap 5. Kook de fettuccine pasta. Giet af wanneer de pasta “al dente” is, en giet de pasta over de pan met de saus. Meng op laag vuur de pasta met de saus. Zorg dat pasta en saus gelijkmatig verdeeld zijn.
- Stap 6. Doe op een bord en sprenkel voordat je de eerste hap neemt nog wat Arganolie over je fettuccine maaltijd.
Deel dit artikel over een recept dat je hart heelt met je vrienden! Sharing is caring!