Kun Je Met Arganolie Psoriasis Behandelen?

Kun Je Met Arganolie Psoriasis Behandelen?

Psoriasis is een niet besmettelijke huidaandoening waar veel mensen van alle leeftijden last van hebben.

Psoriasis heb je je leven lang en moet onder controle gehouden worden. Er zijn perioden van relatieve rust en perioden van hevige flare-ups. Er is vandaag de dag nog geen genezing voor deze huidaandoening; wel zijn er behandelingsmogelijkheden voor de vervelende symptomen die met deze aandoening gepaard gaan.

Psoriasis wordt gekenmerkt door dikke roodachtige en ontstoken gedeelten van de huid met zilverachtige schubben, meestal op ellebogen, knieën of hoofdhuid. Tijdens flare-ups kan de aangedane huid enorm gaan jeuken en zelfs openbarsten en gaan bloeden.

Mensen met psoriasis klagen vaak over pijn als gevolg van het openbarsten en bloeden van de huid. Er zijn behandelingen, vrij verkrijgbaar of op recept, zoals anti jeuk lotions, zalfjes, crèmes en anti roos shampoos. Sommige artsen schrijven psoriasis patiënten ook pillen voor.

kun-je-met-arganolie-psoriasis-behandelen1

Marokkaanse Arganolie tegen Psoriasis

Veel mensen die last hebben van psoriasis zijn erg te spreken over Arganolie uit Marokko tegen hun huidaandoening. Veel psoriasis patiënten die regelmatig deze olie aanbrengen melden flinke verbeteringen aan hun huid.

Werkt deze olie echt goed bij de behandeling van psoriasis en zo ja, waarom is dat dan zo?

Arganolie uit Marokko Leren Kennen

Laten we eens wat beter naar deze olie kijken. De olie wordt vaak het vloeibare goud uit Marokko of Marokkaanse wonderolie genoemd.

Het heeft deze bijnamen verdiend omdat de olie geweldige voordelen heeft voor huid, haar en nagels. De cosmetische wereld stond dan ook te juichen toen deze olie ´ontdekt´ werd. Ook culinaire Arganolie heeft grote voordelen voor het lichaam. Het bevordert een gezond hart en ontwikkeling van de hersenen.

Voordat de olie in het Westen arriveerde gebruikte de Amazigh stam deze al voor medicinale, cosmetische en culinaire doeleinden.

De olie wordt gewonnen uit de zaden van de Argannoten in de Arganvruchten. Arganbomen groeien uitsluitend in een klein oerwoud in Zuidwest Marokko, en de Arganboom staat vanwege zijn zeldzaamheid op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De bomen zijn beschermd en producenten van Arganolie volgen een bepaalde code die zorgt dat de boom niet uitsterft.

kun-je-met-arganolie-psoriasis-behandelen2

Marokkaanse olie voor de huid is een krachtige moisturizer. De gedeeltes van de huid die bij psoriasis patiënten dik, roodachtig, droog en schilferig zijn jeuken meestal enorm. De jeuk kan verminderen als de huid wordt gehydrateert.

Arganolie haalt zijn vochtinbrengende eigenschappen uit zijn hoge gehalte Vitamine E en essentiële vetzuren. Vitamine E is een anti-ontstekingsmiddel en ook essentiële vetzuren bestrijden infecties.

De olie zit daarnaast ook vol met Fenolen en Triterpenen wat eveneens krachtige ontstekingsremmende ingrediënten zijn.

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!