Heb je Vaak Last van Nagelproblemen? Controleer je Dieet!

Heb je vaak last van nagelproblemen? Controleer je dieet!

Je voeding speelt een cruciale rol in de gezondheid van je nagels. Nagels hebben bepaalde voedingsstoffen nodig om sterk en gezond te worden. Als je deze voedingsstoffen in je dieet ontbreken, dan heb je veel kans om te maken te krijgen met nagelproblemen.

Hier zijn belangrijke voedingsstoffen die je in je dagelijkse maaltijden zou moeten opnemen om gezonde en sterke nagels te garanderen!

Essentiële voedingsstoffen voor gezonde nagels

Vitamine H

Heb je ooit gehoord van de voedingsstof genaamd Vitamine H? Vitamine H is een andere term voor biotine en deze voedingsstof is essentieel om je nagels gezond te houden. Het helpt ook bij het herstellen van dunne, broze en brekende nagels.

Om ervoor te zorgen dat je voldoende biotine krijgt, moet je volle granen, champignons, bananen, pecannoten, eieren en bloemkool in je dieet opnemen.

heb-je-vaak-last-van-nagelproblemen-controleer-je-dieet2

Vitamine C

Vrije radicalen komen van nature voor en ze brengen een ravage aan in het lichaam, met inbegrip van de nagels. Om je nagels te helpen beschermen tegen schade door vrije radicalen, moet je voedingsmiddelen consumeren die boordevol vitamine C zitten, zoals sinaasappels, ananas, kool, bladgroenten, groene paprika’s, aardbeien, grapefruit, papaja’s, spruitjes, meloen en frambozen.

Vitamine C is een zeer krachtige anti-oxidant die in staat is om vrije radicalen te neutraliseren voordat ze schade aanrichten.

Magnesium

Als je nagels te langzaam groeien, dan kan dit veroorzaakt worden door een onvoldoende inname van magnesium. Om dit te corrigeren, zou je voedingsmiddelen moeten gaan eten die boordevol magnesium zitten.

Cashewnoten, volle granen, pinda’s, meel van sojabonen, zemelen, granen en gebakken aardappelen zitten boordevol magnesium. Neem ze op in je dieet om een gezonde nagelgroei te bevorderen.

heb-je-vaak-last-van-nagelproblemen-controleer-je-dieet3

Zink

Een andere essentiële voedingsstof voor gezonde nagels is zink. Zink is net als Vitamine C een anti-oxidant, waardoor het je nagels beschermt tegen schade door vrije radicalen.

Je nagels zullen normaal gesproken witte vlekken hebben als ze over onvoldoende zink beschikken. Zorg ervoor dat je voldoende zink krijgt door groen vlees, rood vlees en ricotta in je dieet op te nemen.

Andere voedselbronnen die boordevol zink zitten, zijn schaaldieren, garnalen, krab, pinda’s en zonnebloempitten. Volle granen, gekookte groene groenten, pompoen en champignons zijn ook uitstekende bronnen van zink.

Neem deze voedingsstoffen in je dieet op om ervoor te zorgen dat je nagels sterk en gezond groeien, en beschermd worden tegen beschadiging.

Als je het beu bent om continu met nagelproblemen, zoals gespleten, gebroken en broze nagels, om te moeten gaan, dan wordt het hoog tijd dat je gaat controleren waar je je lichaam mee hebt gevoed.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je je nagels goed verzorgt. Misbruik ze niet de hele tijd, want hierdoor zullen ze zeker breken, ongeacht hoe goed je ze voedt met de belangrijkste voedingsstoffen die ze nodig hebben.

Hier zijn enkele tips over hoe je je nagels moet verzorgen.

heb-je-vaak-last-van-nagelproblemen-controleer-je-dieet1
  • Draag handschoenen bij het uitvoeren van huishoudelijke taken en hobby’s waarbij je je handen als gereedschap gebruikt. Stop met het tikken van je nagels op oppervlakken.
  • Knip ze regelmatig en hou ze schoon.
  • Hydrateer je nagels regelmatig. Arganolie is een goede keuze om je nagels te hydrateren, omdat het tal van anti-oxidanten bevat. Smeer je nagels simpelweg in met de olie en laat ze minstens driemaal per week in de goedheid van deze olie weken.

Volg deze tips om je nagels gezond te houden!

Deel dit artikel over nagelproblemen met je vrienden! Sharing is caring!