Voorkom Haaruitval op een Natuurlijke Manier!

Hoe op een natuurlijke manier te veel haaruitval voorkomen!

Het is herfst, maar dat betekent niet dat het ook het herfstseizoen is voor je haar. Elke dag verliezen we haar, maar te veel haaruitval kan je haardos uitdunnen en zelfs kale plekjes op je hoofd achterlaten. Natuurlijk willen we dit vermijden.

Hier zijn een aantal natuurlijke manieren waarop je haaruitval kunt voorkomen of minimaliseren!

Natuurlijke manieren om haaruitval te voorkomen

Natuurlijk zijn er behandelingen in de salon tegen haaruitval. Maar vaak zorgen deze behandelingen ervoor dat het probleem uiteindelijk verergert. De meeste haarbehandelingen in de salon bevatten agressieve chemicaliën die het haar niet alleen kunnen beschadigen, maar ook je algehele gezondheid in gevaar kunnen brengen.

Als je er zeker van bent dat je favoriete salon milde haarproducten zonder giftige chemicaliën gebruikt, ga dan vooral je gang en geniet van de verwennerij voor je haar.

Ben je een voorstander van een veiliger alternatief, dan hebben we hier een aantal natuurlijke manieren om haaruitval te voorkomen:

Warme olie behandeling

Geef je haar extra aandacht met een behandeling met warme olie. Je kan natuurlijke oliën gebruiken, zoals kokosolie, olijfolie of zelfs koolzaadolie. Maar wij raden Arganolie aan.

Deze olie zit boordevol voedingsstoffen die goed zijn voor het haar, zoals vitamine E, essentiële vetzuren, sterolen en talrijke anti-oxidanten.

Verwarm de olie en masseer deze voorzichtig in je hoofdhuid. Bedek je haar met een badmuts en laat de olie een uur lang zijn werk doen. Naderhand was je je haar zoals je dit normaal gesproken doet.

hoe-op-een-natuurlijke-manier-te-veel-haaruitval-voorkomen1

Vitamineboost met sapjes

Gebruik natuurlijke sapjes op je haar. Het sap van knoflook, ui of zelfs gember kan haaruitval helpen voorkomen.

Masseer het sap van je keuze in je hoofdhuid en laat het ‘s nachts intrekken. ’s Ochtends was je het grondig uit je haar.

Behandel je hoofdhuid met een massage.

Massage zorgt voor een goede doorbloeding van de hoofdhuid. Dit betekent dat voedingsstoffen en zuurstof aan de haarzakjes worden geleverd, waardoor de haargroei wordt bevorderd.

Gebruik een paar druppeltjes Arganolie en masseer deze een paar minuten lang in je hoofdhuid.

Klik hier voor onze youtube video waarin wij vertellen hoe je arganolie aan kunt brengen voor de een optimale verzorging,

Voed je haar met anti-oxidanten.

Anti-oxidanten helpen het haar te beschermen tegen beschadiging, waardoor haaruitval wordt voorkomen. Bovendien stimuleren ze de haargroei.

Arganolie zit boordevol krachtige anti-oxidanten, zoals vitamine E, carotenoïden, polyfenolen en ferulinezuur; en dat is de reden waarom wij aanraden de olie te gebruiken voor het behandelen van haaruitval.

Je kunt ook groene thee gebruiken, omdat ook dit boordevol anti-oxidanten zit.

Kook twee zakjes groene thee in een kopje water en wacht totdat het is afgekoeld voordat je het mengsel van groene thee op je hoofdhuid aanbrengt. Laat het een uur lang intrekken en spoel je haar daarna uit zoals je dit normaal gesproken doet.

hoe-op-een-natuurlijke-manier-te-veel-haaruitval-voorkomen2

Leer te mediteren.

In de meeste gevallen zijn stress en spanning de hoofdoorzaak van haaruitval. Door te leren hoe je kunt mediteren, kan je stressvolle situaties beheersen en als gevolg daarvan haaruitval voorkomen.

Etherische olie helpen vaak bij het mediteren doordat de geursensatie je lichaam en daardoor ook geest kan helpen bij het tot rust komen. Wij hebben verschillende soorten etherische olien in het assortiment.

Deel dit artikel over Haaruitval met je vrienden! Sharing is caring!