Intensiveer je Haarkleur met deze Zelfgemaakte Kleurboosters

Intensiveer je haarkleur met deze zelfgemaakte kleurboosters Als je zeker wilt weten of je

Haarverzorgingsproducten veilig zijn, kan je het beste je eigen haarbehandelingen maken.

Het is heel gemakkelijk om je eigen haarbehandelingen te maken. En het merendeel van de ingrediënten die je nodig hebt, liggen gewoon in je keukenkastje of koelkast.

We hebben een aantal zelfgemaakte haarkleurboosters gedeeld voor zowel natuurlijke als gekleurde lokken.

Sla de salon deze keer over om je lokken te sparen, en je gezondheid te beschermen tegen giftige chemische stoffen van de meeste haarproducten die vaak in salons worden gebruikt. In plaats van de salon, moet je deze keer in je keuken zijn!

Bekijk deze zelfgemaakte haarkleurboosters die kleur en glans van het haar tijdelijk zullen intensiveren, ongeacht of je blond, roodharig of een brunette bent.

Deze zelfgemaakte kleurboosters bieden dezelfde resultaten als de winkelproducten, maar dan zonder dat je wordt blootgesteld aan gevaarlijke chemische stoffen, zoals parfums, kleurstoffen en parabenen, die meestal worden gevonden in de haarproducten die in de winkel worden verkocht.

intensiveer-je-haarkleur-met-deze-zelfgemaakte-kleurboosters-als-je-zeker-wilt-weten-of-je1

Zelfgemaakte haarkleurboosters

Een cacaomasker voor brunettes

Een cacaomasker zal je haar een diepere en rijkere bruine kleur geven. Zo kan je zelf een cacaomasker maken.

Pak een middelgrote kom en meng een 1/2 kopje cacaopoeder, 1/2 kopje yoghurt, theelepel honing en 1 theelepel appelciderazijn door elkaar. Blijf kloppen totdat je een pasta-achtige consistentie krijgt.

Terwijl het cacaopoeder je lokken een diepere en rijkere bruine kleur zal geven, zal de honing je haar hydrateren. De milde zuren van de yoghurt en azijn zorgen ervoor dat het cacaopigment in de haarschacht trekt, wat resulteert in een meer uitgesproken resultaat!

Was voor het gebruik je haar. Knijp het overtollige water uit je haar voordat je het haarmasker aanbrengt. Laat het masker ca. 3 minuten intrekken.

Om te voorkomen dat je cacaovlekken op je huid krijgt, kan je het beste een handdoek om je nek slaan. Spoel je haar uit.

Aardappelmasker voor blonde haren

Aardappelenzymen helpen de zonnige gloed in je haar op te lichten. Dus voor mensen met blonde haren is dit een manier om je haar levendiger te maken.

Pers het sap van 1 citroen in een kom. Pak 1 aardappel en rasp deze. Voeg de geraspte ruwe aardappel in de kom met citroensap om een pasta te maken. Roer er een half kopje kamillethee doorheen en zorg ervoor dat de thee op kamertemperatuur is.

Zowel de kamillethee als de citroensap zijn bleekmiddelen. Bovendien zorgen de zuren in het citroensap ervoor dat de aardappelenzymen door de sterke, verhoornde buitenlaag van het haar dringt. De aardappelenzymen zullen blond haar lichter maken.

Was je haar met shampoo en masseer vervolgens het masker over je haar. Bedek je haar met een douchemuts (zonder pvc) en gebruik ongeveer 3 minuten lang een föhn om je haar een beetje te verwarmen, spoel je haar daarna uit.

intensiveer-je-haarkleur-met-deze-zelfgemaakte-kleurboosters-als-je-zeker-wilt-weten-of-je2

Een haarmasker gemaakt van wortelen en bessen voor mensen met rood haar

Geef je rode haarkleur een oppepper met dit zelfgemaakte haarmasker van wortelen en bessen.

Stop 3 (middelgrote) wortelen in je blender of keukenmachine en hak ze fijn. Degenen die een koperen ondertoon willen, gooien er een half kopje veenbessen bij.

Zodra je een grove pasta hebt, voeg je 3 eetlepels yoghurt en 2 eetlepels honing toe. Zorg ervoor dat je alles goed mengt.

Wortelen en bessen zitten boordevol anti-oxidanten met kleurstoffen. Het melkzuur in de yoghurt zorgt ervoor dat deze anti-oxidanten met kleurstoffen in je haarlokken terechtkomen. Honing houdt het haar gehydrateerd, omdat het van nature vocht aantrekt.

Was je haar en masseer het masker vervolgens over je haar. Laat het ca. 2 minuten intrekken en spoel het daarna uit.

Deel dit artikel over Kleurboosters met je vrienden! Sharing is caring!