Is scrubben echt zo belangrijk voor je huid? Het antwoord is, ja! Als eerste zullen we bekijken wat dit proces inhoudt en wat het doet voor de huid.
Wat is scrubben?
Scrubben is een manier om dode huidcellen op je huid te verwijderen en een nieuwe, gezonde huid te onthullen. Er zijn twee soorten scrubs. De fysieke scrub en de chemische scrub.
Twee soorten scrubs
Fysieke scrub
Wat zijn fysieke scrubs? Misschien ben je met enkele fysieke scrubs al bekend. Een washandje is een voorbeeld van een fysieke scrub, zo ook een body wash doordrenkt met scrubkorreltjes en een loofah.
Bij een fysieke scrub worden de dode huidcellen verwijderd door middel van wrijving. De fysieke scrub en een scrubbende beweging zorgen voor het resultaat.
Chemische scrub
Bij een chemische scrub zorgt een chemische stof voor het verwijderen van de dode huidcellen. Chemische scrubs in reinigingsproducten zijn vaak gemaakt van milde zuren. Milde zuren werken door het oplossen van de kleefstof die de dode huidcellen met de rest van de cellen verbindt.
De voordelen van scrubben
Is één van de beste technieken die wordt gebruikt voor het oplossen van verschillende huidproblemen. Het is ook één van de middelen om een gezonde en stralende huid te krijgen. We hebben hier een aantal van de vele huidproblemen opgesomd die verholpen kunnen worden met scrubben.
Onzuivere huid
Als je een onzuivere huid hebt, kan regelmatig scrubben wonderen doen. Door te scrubben, verwijder je de dode huidcellen die zich op je huid hebben opgestapeld. Hierdoor blijven je poriën schoon en wordt de kans op uitbraken verminderd.
Zorg ervoor dat je een scrub gebruikt die bij jouw huidtype past. Er zijn scrubs met kleine korreltjes en sommige bevatten microscrubs. Als je een gevoelige huid hebt, is een scrub met microscrubs ideaal, omdat het mild is voor de huid.
Mensen met littekens die nog gevoelig zijn, kunnen het beste natuurlijke scrubs gebruiken, zoals yoghurt, in plaats van chemische scrubs. Yoghurt bevat melkzuur, een natuurlijk alpha-hydroxy zuur dat het scrubben ondersteunt en de huid gladmaakt.
Donkere/rode plekjes na een uitbraak
Puistjes laten vaak rode of donkere plekken achter en deze kan je blijven zien, zelfs nadat de uitbraak is verdwenen en geheeld. Scrubben kan deze plekjes helpen verbleken. Hoe meer je scrubt, hoe lichter deze plekjes zullen worden.
Door te scrubben wordt het beschadigde weefsel op het huidoppervlak verwijderd, en de vorming van nieuw en gezond huidweefsel gestimuleerd.
Hyperpigmentatie
Heb je bruine plekjes op je huid? Leeftijd, zwangerschap, hormonale veranderingen en genetica kunnen hyperpigmentatie veroorzaken, wat resulteert in bruine plekjes op de huid.
Naarmate je ouder wordt, gaan deze bruine plekjes meer opvallen. Scrubben breekt de gepigmenteerde cellen en laat ze na verloop van tijd vervagen.
Als je dit proces wilt versnellen, moet je scrubben en vervolgens een product gebruiken dat de huid oplicht. Eén- of tweemaal scrubben per week is goed voor de huid.
Deel dit artikel over Scrubben met je vrienden! Sharing is caring!