Geef je haar in het voorjaar gezondheid en pracht terug

Geef Je Haar In het Voorjaar Gezondheid en Pracht Terug

Ben je ook zo blij als het weer lente is? De meeste mensen wel. Er zijn maar weinig mensen die van de winterkou houden.

Als het voorjaar wordt is het net of de wereld wakker wordt uit een diepe slaap. Overal zie je ineens leven en kleur. Maar tegelijk met al die lentepracht komen ook de vervelende bij-effecten voor je haar.

Volg onderstaande tips voor haarverzorging nauwkeurig op als je je haar in het voorjaar levendig en mooi wil houden.

Minstens een maal per week conditioneren.

De winter is een aanslag op je haar. Haar wordt in de winter broos, droog en springerig. Dat komt omdat de bittere kou het van zijn natuurlijke vocht berooft.

Gebruik een goede conditioner om je haar weer vocht te geven. Op die manier krijg je het weer op tijd gezond voor de lente.

Arganolie is een van de beste keuzes om je haar mee te conditioneren. Niet alleen is deze olie een geweldige vochtinbrenger, maar het versterkt ook het haar. Deze Marokkaanse olie zit vol met anti-oxidanten, vitamine E en omega-3 en omega-9 vetzuren.

Droog je haar niet met een föhn.

Het is het beste om je haar gewoon vanzelf te laten opdrogen. Droogwrijven met een handdoek is ook niet goed. Dit veroorzaakt namelijk statische electriciteit waar je haar springerig van wordt en gaat breken.

Bescherm je haar tegen de zon!

De Ultra Violette (UV) straling van de zon is niet alleen schadelijk voor je huid maar ook voor je haar. Als je naar buiten in de zon gaat, moet je zorgen dat je haar beschermd is.

Draag een hoed of een sjaal om je haar te bedekken. Of gebruik een zonwerend haarproduct om de schadelijke effecten van UV straling tegen te gaan.

Bescherm je haar tegen harde wind!

Harde wind komt in het voorjaar regelmatig voor. Deze harde wind kan het haar breken, uitdrogen en springerig maken. Bescherm je haar met haarklemmen of een hoofdband, en draag het in een paardenstaart.

Bestrijd nat weer door elke dag je haar te wassen!

In het voorjaar kan de lucht erg vochtig zijn. Hoge vochtigheid maakt dat je veel zweet. Als zweet op je hoofdhuid blijft zitten kunnen de haarwortels losraken waardoor haar gaat uitvallen. Vergeet niet je haar vanzelf te laten drogen in plaats van een föhn te gebruiken.

Masseer je haar met warme olie.

Breng je haar weer tot leven met een massage met warme olie. Als je haar in de winter droog, broos en springerig is geworden, is zo’n massage echt nodig. Je kunt voor deze massage Arganolie gebruiken.

Warm gewoon wat water op en doe er een beetje olie in. Masseer je haar en hoofdhuid ongeveer 20 minuten met de warme olie. Wikkel je haar daarna 15-30 minuten in een handdoek zodat de olie in kan trekken. Was het daarna uit met een milde shampoo.

In volgende video laten we je zien hoe je arganolie het beste aan kunt brengen:

Net als de lentebloesem kan je haar met 6 simpele stappen weer tot leven komen!

Deel dit artikel over haarverzorging in het voorjaar met je vrienden! Sharing is caring!