Hou Je Huid en Je Haar De Hele Zomer Lang Mooi!

Hou Je Huid en Je Haar De Hele Zomer Lang Mooi!

Zomer is het seizoen van buiten leuke dingen doen en relaxen. Iedereen is opgewonden van het vooruitzicht op langere dagen. Mensen willen graag genieten van het mooie zonnige zomerweer. En met al die pret en opwinding vergeten ze dan goed voor hun huid en hun haar te zorgen.

De huid heeft het in de zomer zwaar te verduren. En ook het haar komt er niet ongeschonden vanaf. Wat de meeste schade aan huid en haar aanricht in het zomerseizoen is de warmte. Daarbovenop komt nog de Ultra Violette (UV) straling van de zon.

De zomer is een geweldige tijd om pret te maken, van het leven te genieten en te relaxen. Maar je mag de verzorging van huid en haar niet uit het oog verliezen.

Tips om er de hele dag verbluffend uit te zien

Gebruik elke dag zonnebrandlotion!

Ook als je niet naar het strand gaat of zelfs maar een kwartiertje buiten bent, moet je je huid tegen de schadelijke UV straling van de zon beschermen.

De UV stralen dringen diep in de huid door en vernietigen DNA en collageen. Resultaat: rimpels, lijntjes en leeftijdsvlekken. Maar erger is dat je van te lang en te vaak in de zon zitten huidkanker kunt krijgen.

Kies een zonnebrandlotion met factor 15 of hoger. En breng de lotion tenminste 15 minuten voordat je naar buiten gaat op je huid aan.

Vergeet niet je haar tegen de UV straling te beschermen!

Als je je haar onbeschermd aan UV straling blootstelt kan het uitdrogen en beschadigd raken. Draag een hoed of sjaal als je naar buiten gaat. Je zou ook een haarproduct tegen de zon moeten aanbrengen zodat het haar geen schade ondervindt van de zonnestralen.

Hydrateer je huid en je haar.

In de zomer verliest de huid veel van zijn natuurlijke vocht door hitte, zweet, chloor en zeezout. Hetzelfde geldt voor je haar. Je wilt vast niet de hele zomer lang een droge huid of droog, springerig en dof haar hebben.

Gebruik Arganolie om huid en haar te hydrateren. Deze Marokkaanse olie zit vol met componenten die zowel de huid als het haar hydrateren en voeden. De anti-oxidanten in de olie verhinderen dat de huid ouder wordt, en versterken en repareren beschadigd haar.

Vergeet niet je haar en huid onmiddellijk te wassen na het zwemmen in chloorbaden of in de zee te. Chloor en zeezout drogen de huid uit en maken haar droog en broos.

Je kunt Arganolie gebruiken om je haar te conditioneren, en na je douche of bad kun je deze olie ook op de huid aan te brengen om de huid vocht te geven.

Drink veel water, eet gezond en zorg dat je voldoende slaapt.

Vergeet niet dat een goede gezondheid aan de basis ligt van echte schoonheid. Als je gezond bent kun je dat aan je lichaam zien. Je zult merken dat als je een gezonde levensstijl hebt, dat dan je huid en je haar ook gezond zijn en er mooi uitzien.

Laat anderen deze zomer versteld van je staan met een gezonde en mooie huid en mooi haar!

Deel dit artikel over hoe je huid de hele zomer mooi te houden met je vrienden! Sharing is caring!