Je Droge Huid Snel Kwijtraken? Volg deze 3 Tips Op!

Je Droge Huid Snel Kwijtraken? Volg deze 3 Tips Op!

Sommige mensen hebben last van een zeer droge huid. Dat kan erg vervelend en onaangenaam zijn omdat droge huid vaak jeuk veroorzaakt. Een droge huid ziet er ook niet erg aantrekkelijk uit, en veel vrouwen hebben dan ook een hekel aan een droge huid. Een droge huid ziet er ruw en leerachtig uit.

Wat veroorzaakt nu een droge huid? Je denkt misschien dat het maar oneerlijk verdeeld is in de wereld. Jij hebt een droge huid en al je vriendinnen of collega’s hebben een prachtige, vochtige en gezonde huid. Maar zoals Neil Gaiman ooit al in een van zijn boeken schreef “Het leven is niet eerlijk of oneerlijk. Het is er gewoon.”

En als je “Rogue” van Rachel Vincent gelezen hebt, die zei “Het leven is niet eerlijk of oneerlijk. Het is wat het is, en het is onze eigen verantwoordelijkheid om om te gaan met alles wat we tegenkomen.”

En ja, het is jouw eigen verantwoordelijkheid om je droge huid aan te pakken! Het leven de schuld geven van je droge huid lost het probleem niet op! De beste manier om je droge huid aan te pakken is leren wat je kunt doen om je huid gehydrateerd en gevoed te houden.

Factoren die een Droge Huid Veroorzaken

De vraag is dus, wat veroorzaakt nu een droge huid? De waarheid is dat er verschillende factoren zijn die een droge huid kunnen veroorzaken of deze erger maken. Soms speelt erfelijke aanleg een rol (maar klagen hierover lost niets op en maakt het alleen maar erger), soms ligt de oorzaak bij natuurlijke omstandigheden zoals het weer of (lucht)vervuiling.

Sommige schoonheids- en huidproducten bevatten schadelijke stoffen die de huid uit kunnen drogen of irriteren. Ook gebrek aan goede voeding veroorzaakt een droge huid. Sommige medicijnen kunnen de huid uitdrogen, evenals sommige ziektes.

Hoe Je Voor Je Droge Huid Moet Zorgen

Een droge huid heeft goede verzorging en veel aandacht nodig. Hier volgen enkele stappen om met succes een droge huid aan te pakken.

Reinig je huid met een mild organisch reinigingsmiddel speciaal voor een droge huid.

Masseer de huid met je vingers terwijl je het reinigingsmiddel aanbrengt. Gebruik lauw water als je het middel afspoelt. Bega nooit de zonde om heet of koud water te gebruiken. Gebruik altijd handwarm water. Droog je gezicht af door voorzichtig deppen met een zachte katoenen organische handdoek.

Hydrateer de huid elke dag!

Na het reinigen van je huid is deze het vuil, de make up, stof en andere vervuilende deeltjes kwijt die zich aan de huid hadden vastgezet. Je hebt nu echter ook het natuurlijke vocht van de huid verwijderd.

Gebruik Arganolie voor het dagelijkse hydrateren. Deze olie is geweldig omdat het vocht toevoegt en vasthoudt. Arganolie voedt ook de huid en beschermt deze tegen beschadiging en veroudering. Arganolie is echt een wonder voor de huid vanwege al de gezonde componenten die erin zitten.

Bescherm de huid altijd tegen Ultra Violette straling van de zon!

Dit moet. Als je de schadelijke effecten van UV straling wil vermijden, smeer je dan altijd met zonnebrandlotion in (beschermingsfactor 15 of hoger). Doe dit tenminste 15 minuten voordat je de deur uitgaat.

Dit zijn absoluut 3 makkelijk op te volgen tips om een droge huid aan te pakken!

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.