Makkelijke Manieren Om Het Babyhuidje Gezond Te Houden

Makkelijke Manieren Om Het Babyhuidje Gezond Te Houden

Elk kind is een kostbaar geschenk. Pasgeboren baby’s en jonge kinderen zijn kostbaar vanaf het moment dat ze uit de baarmoeder komen. Maar ze zijn ook zwak en nog niet in staat hun eigen antistoffen aan te maken. En daarom is het ontzettend belangrijk goed voor je baby te zorgen – omdat ze dat zelf nog niet kunnen.

Een deel van deze verzorging zou ook de huid moeten zijn. Het huidje van een pasgeboren baby is nog niet gewend aan elementen zoals zonlicht, wind, vervuiling en weersveranderingen.

De belangrijkste tips hoe je het babyhuidje gezond kunt houden.

Zeep en reinigingsmiddelen

Gebruik nooit bijtende zeep of reinigingsmiddelen voor de huid van een baby. Er zijn producten die speciaal voor de jonge en gevoelige huid gemaakt zijn en geen irritatie geven.

Zoek 100% natuurlijke producten die de huid wel reinigen maar deze op geen enkele manier kunnen beschadigen.

Lees de labels en ga op onderzoek uit. Vraag familie en vrienden en zelfs de kinderarts om raad. Lees over een product voordat je het koopt zodat je op de hoogte bent van de ingrediënten en het effect hiervan op het babyhuidje.

Vochtinbrengende producten

De huid van een baby droogt gemakkelijk uit als je er niet goed voor zorgt. Om het babyhuidje te verzorgen moet je er dus vochtinbrengende producten op smeren, niet elk type bevochtiger is echter goed. Je moet die producten vinden die veilig zijn voor de allerjongsten.

Vochtinbrengende producten met zachte componenten die de jonge gevoelige huid niet beschadigen zijn ideaal. Natuurlijk oliën zouden ook geweldig zijn. Neem nou Arganolie. Een rijke, pure en 100% natuurlijke olie, gezond en veilig voor baby’s huidje.

Deze olie, die helemaal uit Marokko komt, is 100% natuurlijk. Dat betekent dat het geen schadelijke stoffen of chemicaliën bevat die het babyhuidje schade zouden kunnen toebrengen.

Arganolie is bijzonder rijk aan voedingsstoffen en vitamines, en mag gerust twee maal per dag of zelfs vaker worden aangebracht. Een paar druppeltjes op baby’s huidje geven het vitamine E en essentiële vetzuren.

Arganolie is niet vettig en wordt gemakkelijk door de huid opgenomen. Je hoeft er niet veel van te gebruiken, een paar druppels is al genoeg.

Blootstellen aan de zon

Het babyhuidje blootstellen aan de zon moet. Doe het echter kalm aan, en niet wanneer de zon op z’n sterkst is. Het beste is om de baby ’s morgens vroeg, als de zon net op is, even mee naar buiten te nemen. 15-30 minuten in de zon is genoeg.

Van 7 tot 8 uur ’s morgens is een prima tijd voor een ochtendwandeling in het park of in je eigen tuin. Ga vooral niet met de baby in de zon tussen 10 uur ’s morgens en 4 uur ’s middags.

Het is belangrijk om baby’s huidje gezond te houden. Neem deze tips dus ter harte.

Deel dit artikel over hoe je je babyhuidje te onderhouden met je vrienden! Sharing is caring!