Eten Voor je Nagels en je Algehele Gezondheid

Eten voor je nagels en je algehele gezondheid

Wist je dat wanneer je de gezondheid van je nagels direct in verband brengt met datgene wat je eet, je je op het gezonde pad bevindt?

Velen weten al dat datgene waarmee je je lichaam voedt een grote impact heeft op je totale uiterlijk. Als je slim bent in de keuzes van je voeding, dan zul je er absoluut goed uitzien en jezelf geweldig voelen.

Als je ziet dat je nagels broos beginnen te worden of er niet zo goed uitzien, dan is het goed om je eetgewoonten te controleren en de benodigde aanpassingen te doen.

Nagels kunnen klein lijken en sommige mensen beschouwen ze slechts als een accessoire. Iets dat niet al te belangrijk is. De waarheid is dat nagels heel belangrijk voor ons zijn. Ze zijn er niet alleen om te krabben als je jeuk hebt, stickers te verwijderen, kleine voorwerpen op te pakken of om te lakken, ze fungeren in feite ook als barometer om je algehele gezondheid te meten.

Als je nagels hebt die broos en gevoelig zijn om te breken of scheuren, dan kan dit duiden op voedingstekorten. Als je verticale lijnen en randen begint te zien op de nagels, dan kan dit duiden op problemen met de voeding. Dus als je zou eten voor de gezondheid van je nagels, dan zul je ook eten voor de gezondheid van je hele lichaam.

eten-voor-je-nagels-en-je-algehele-gezondheid1

Hier zijn een aantal essentiële voedingsstoffen voor de gezondheid van je nagels en de algehele gezondheid van je lichaam!

IJzer

IJzer moet een vast onderdeel uitmaken van je dieet. IJzer is ontzettend goed voor je nagels, bloed en de hele bloedsomloop. Nagels die gemakkelijk breken en verticale ribbels vertonen, kunnen een indicatie zijn dat je lichaam te weinig ijzer heeft.

Om je ijzerinname te verhogen, moet je voedingsmiddelen in je maaltijden opnemen die boordevol ijzer zitten, zoals lever, pruimen, volle granen, melasse en groene bladgroenten. Pompoenpitten zijn ook rijk aan ijzer, dus voor je snacks kun je in plaats van chips op deze pitten knabbelen!

Eiwit

Eiwit is een andere essentiële voedingsstof, niet alleen voor je nagels, maar voor je hele lichaam. De meeste nagelproblemen, zoals broze nagels, wijzen op een eiwittekort. Dus controleer je maaltijden en kijk of je regelmatig voedingsmiddelen eet die boordevol eiwitten zitten.

Vlees, vis en gevogelte zitten boordevol eiwit. Dierlijke producten, zoals kaas en andere zuivelproducten, zijn ook geweldige eiwitbronnen.

Er zijn ook groenten die vol met deze essentiële voedingsstof zitten. Sommige studies tonen zelfs aan dat plantaardige eiwitbronnen een betere keuze kunnen zijn, omdat ze meestal zeer weinig verzadigde vetten bevatten. Bonen en peulvruchten zijn enkele van de beste plantaardige eiwitbronnen.

eten-voor-je-nagels-en-je-algehele-gezondheid2

Essentiële vetzuren

Droge nagels zijn gevoelig voor breuken, splijten en scheuren. Essentiële vetzuren zullen helpen de nagels gehydrateerd te houden. Essentiële vetzuren of EFA’s zijn niet alleen goed voor de nagels, ze zijn ook goed voor je cardiovasculaire systeem, immuun- en voortplantingssysteem, en zenuwstelsel.

Zalm forel, tonijn, pompoenzaden en noten zijn enkele van de voedingsmiddelen die boordevol met deze essentiële voedingsstof zitten!

Vind je het moeilijk om te bedenken welk gezond gerecht je vanavond gaat eten? Overweeg dan ook eens een box van Marley Spoon. Zij zorgen dat je de verse ingrediënten & inspirerende recepten bij jou thuis ontvangt!

Deel dit artikel over eten voor een goede gezondheid met je vrienden! Sharing is caring!