Alles Over Rimpels, Welke Factoren Spelen Mee?

Alles Over Rimpels

Rimpels zijn lijntjes die meestal voorkomen op gezicht, nek, armen of delen van de huid die vaak aan de zon blootstaan.

Deze lijntjes worden vaak in verband gebracht met ouder worden. Ze zijn echter duidelijker te zien bij mensen die veel in de zon komen of mensen die constant blootgesteld worden aan hitte, stof, wind of sigarettenrook.

Bij het ontstaan van rimpels spelen vele factoren een rol zoals erfelijkheid, leeftijd, eetgewoontes of levensstijl. En laten we vooral de belangrijkste factor niet vergeten en dat is blootstelling aan de zon.

Factoren bij de Vorming van Rimpels

Leeftijd

Als we ouder worden ondergaat onze huid veranderingen. Hij verliest zijn elasticiteit en bevat minder vetafzettingen. Bovendien gaat de huid ook minder natuurlijke olie produceren. Het resultaat is een losse, slaphangende en droge huid met duidelijk zichtbare lijntjes en rimpels.

Blootstelling aan UV licht

De UV straling van de zon is in staat collageen en elastine af te breken. Dit zijn weefsels die de structuur van de huid vormen en het zijn sterkte en soepelheid geeft.

Als collageen en elastine vezels beschadigd worden verliest de huid zijn vorm en soepelheid. Dan krijg je met andere woorden een losse, slaphangende en gerimpelde huid.

Roken

Van roken weten we dat het schadelijk is voor het lichaam en ook voor de huid. Chemische componenten in sigaretten zoals nicotine vernauwen de bloedvaten. Daardoor komen de huidcellen broodnodige voedingsstoffen en zuurstof tekort. Dit zorgt ervoor dat de huid sneller veroudert.

Gelaatsuitdrukkingen of bewegingen met het gezicht

Te vaak fronsen of constant dezelfde gelaatsuitdrukkingen of bewegingen met het gezicht kan leiden tot de vorming van rimpels en fijne lijntjes. Als je een gezicht trekt gebruik je spieren van je gezicht en op dat moment wordt er net onder de huid een groef gevormd.

Als je ouder wordt verliest de huid zijn soepelheid en is dan niet meer in staat goed op zijn plaats terug te komen. De nieuwe groef die het gevolg was van die gelaatsuitdrukking is nu op je gezicht gekomen

Geslacht

Hoe graag we ook een wereld zouden zien zonder discriminatie zijn er natuurlijke verschillen tussen de twee geslachten. Een daarvan is de vorming van rimpels.

Vrouwen krijgen vaker rimpels rondom de mond omdat vrouwen daar minder zweetkliertjes en bloedvaatjes hebben dan mannen.

Zweet en talg(olie) zijn de natuurlijke smeerstoffen van de huid en de bloedvaatjes zijn verantwoordelijk voor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen.

Voeding

Net als elk ander orgaan van het lichaam heeft ook de huid bepaalde voedingsstoffen nodig om intact te blijven en zijn functies te kunnen vervullen. Slechte voeding kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering en het vroegtijdig verschijnen van rimpels.

Vind je het lastig om gezond en gevarieerd te eten? Probeer dan ook eens Marley Spoon! Zij leveren een box vol verse en heerlijke ingrediënten bij je thuis waarmee je gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten.

Bekijk onze youtube video hieronder waarin wij uitleggen hoe je arganolie het beste als anti-aging product kunt gebruiken:

Uiteindelijk komen we allemaal op het punt dat rimpels niet meer tegen te houden zijn. Wel kunnen we dat moment nog wat uitstellen. Zorg ervoor dat de huid beschermd is tegen de schadelijke straling van de zon, leef een gezonde levensstijl en geef de huid essentiële voedingsstoffen zodat die gezond en jong blijft!

Deel dit artikel over hoe rimpels tot stand komen met je vrienden! Sharing is caring!