Erg Makkelijk te Maken Natuurlijke Deodorant

Erg Makkelijk te Maken Natuurlijke Deodorant

In onze post getiteld “Giftige Ingrediënten in Deodoranten” bespraken we de giftige ingrediënten die in de meest voorkomende deodoranten zitten.

We beloofden toen dat we een post met veilige alternatieven zouden posten en vandaag komen we deze belofte na. In deze post laten we je zien hoe je je eigen gif-vrije deodorant kunt maken. Je zult er versteld van staan hoe lachwekkend simpel het is!

Zij die graag aan doe-het-zelf projecten werken springen al een gat in de lucht. Hoera! Weer een doe-het-zelf avontuur!

Als je in de zomerhitte of zelfs in de winter veel zweet, of als je ergens opgewonden of zenuwachtig van wordt, maak je je al gauw zorgen dat je misschien niet zo plezierig ruikt. Maar als je eenmaal weet welke schadelijke ingrediënten er in de populaire deodoranten zitten schrik je ervan terug om je met deze giftige chemicaliën in te spuiten, alleen maar om lekker of in elk geval niet vies te ruiken.

Er zijn vandaag de dag veel organische deodoranten te koop die veiliger zijn. Je eigen natuurlijke deodorant maken is echter erg makkelijk en een stuk goedkoper. En deze doe-het-zelf deodorant werkt ook nog eens erg goed en bevat geen schadelijke chemische stoffen!

Doe-Het-Zelf Natuurlijke Deodorant

Je hebt maar twee ingrediënten nodig om je eigen deodorant te maken. Deze twee ingrediënten zijn makkelijk te krijgen. Je hoeft niet eens eerst op internet te kijken wat dat voor rare ingrediënten zijn en waar je die zou kunnen kopen.

Als je deze twee ingrediënten eenmaal hebt heb je alleen nog maar een fles of pot met een strakke schroefdop nodig. Je zou zelfs een oude fles kunnen gebruiken waar eerst moisturizer in heeft gezeten.

De Ingrediënten

  • Bicarbonaat – Je hebt hier ongeveer 40 gram van nodig. Het komt niet zo heel nauw.
  • Organische Olie – Je kunt een organische olie naar keuze gebruiken. Wij bevelen Marokkaanse Arganolie aan. Naast vochtinbrengende en anti-oxiderende eigenschappen heeft Arganolie ook antiseptische eigenschappen. Voor een frisse geur kun je wat citroenolie toevoegen. Gebruik 10 druppels Arganolie en 10 druppels citroenolie. Maar, zoals gezegd, je kunt elke organische olie gebruiken die je maar wil.

Omdat je alleen maar deze twee ingrediënten nodig hebt is natuurlijke deodorant maken erg simpel. Alles wat je moet doen is de bicarbonaat in de fles doen en daar de organische oliën aan toevoegen. Als je daarmee klaar bent kun je met een mesje alles goed mengen.

Eerst ontstaat dan een klonterige massa maar als je blijft roeren krijg je op een gegeven moment een soort poeder! Voila! Dat is alles!

Je hebt nu je doe-het-zelf natuurlijke deodorant!

De Deodorant Aanbrengen

Pak met een katoenen doek wat van de substantie en breng dat onder je armen aan. Als je last van zweetvoeten hebt kun je het daar ook voor gebruiken! Gebruik wel een andere doek voor je voeten en verschoon ook regelmatig de doek.

Koop je toch liever een kant en klare deodorant maar wil je overstappen naar een natuurlijke variant? Bekijk dan ook eens onze soorten natuurlijke deodorant.

Deel dit artikel over natuurlijke deodorant met je vrienden! Sharing is caring!