Verzorging Van Psoriasis in het Voorjaar

Verzorging Van Psoriasis in het Voorjaar

Mensen die aan psoriasis leiden zien de winter met angst en beven tegemoet en snakken naar warmer weer. Kou kan namelijk flare-ups van psoriasis veroorzaken.

Lente en zomer brengen verlichting voor psoriasis. Er is veel zon en de hogere vochtigheid in de lente brengt verlichting voor de droge huid. Er is veel aan warm weer om blij mee te zijn, vooral als je psoriasis hebt.

Natuurlijk zijn er toch nog zorgen en als je psoriasis hebt is het goed om te weten hoe je het beste van het warme weer in de lente en de zomer kunt profiteren.

Denk na voordat je in de zon gaat zitten

Zonlicht kan de symptomen van psoriasis verlichten. Je moet echter wel op blijven letten. Te veel zon op een huid met psoriasis kan een flare-up veroorzaken. In lente en zomer zou je kunnen beginnen met elke dag 5 minuten in de zon. Na een tijdje kun je dit wat langer maken maar nooit langer dan 15 minuten anders loop je kans op een zonnebrand.

Vergeet niet als je in de zon gaat zitten om zonnebrandlotion op je huid te smeren. Doe echter geen lotion op stukken huid met psoriasis.

Het is het beste om niet langer dan 15 minuten in de zon te zitten. Als langere blootstelling aan de zon niet te vermijden is zou je ook zonnebrandlotion op de stukken huid met psoriasis moeten smeren. Zorg dat je een lotion gebruikt die speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige huid.

Neem een Frisse Duik

Ga je gang en neem een duik in het zoute water. Hierdoor raak je dode huidcellen kwijt waardoor de psoriasis er wat beter uitziet. Hou echter in de gaten dat zout water net als gechloreerd water je huid uitdroogt en schilferig maakt.

Vergeet niet om je onmiddellijk na het zwemmen af te spoelen en een milde moisturizer aan te brengen.

Afkoelen

Van warmte en zweet wordt psoriasis erger. Een airconditioner helpt tegen zweten maar droogt ook de huid uit. Slecht nieuws voor psoriasis. Als je te lang in een ruimte met airco zit, zorg dan dat je altijd een crème of zalf met krachtige vochtinbrengende eigenschappen bij je hebt.

Arganolie is bijvoorbeeld goed om bij de hand te hebben. Arganolie zit namelijk vol met voedingsstoffen met vochtinbrengende eigenschappen zoals Vitamine E, essentiële vetzuren en Sterolen.

Arganolie zit ook vol met anti-oxidanten die bijdragen tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

Draag Losse en Luchtige Kleding

Het is aan te bevelen om losse en luchtige kleding te dragen. Draag geen kleding die ruw is voor de huid omdat dat soort kleding een flare-up zou kunnen veroorzaken. Het beste is katoenen kleding die los zit en beschermt tegen de zon.

Bescherm Jezelf tegen Insectenbeten

Zorg dat je geen insectenbeten oploopt, deze kunnen psoriasis namelijk erger maken. Maar voordat je een insectenwerend middel gebruikt moet je je er eerst van overtuigen dat dat middel geen DEET bevat. Een alternatief voor insectenwerende middeltjes is lange mouwen en een lange broek.

In het schemerdonker zijn er de meeste insecten dus op die tijden kun je beter binnen blijven. Ook met citronella kun je muggen op afstand houden. Een citronella kaars kan helpen.

Deel dit artikel over psoriasis met je vrienden! Sharing is caring!