Waarom Overstappen op Culinaire Arganolie

Waarom Overstappen op Culinaire Arganolie

Arganolie heeft veel verschillende namen. Het wordt ook wel het vloeibare goud van Marokko genoemd, wonderolie en Marokkaanse olie.

De olie is afkomstig van de pitten van de Arganboom en er zijn twee soorten. Cosmetische Arganolie wordt gebruikt voor de huid, het haar en de nagels, en het is zeer populair vanwege de anti-aging voordelen.

Culinaire Arganolie wint ook aan populariteit. Chefs houden ervan vanwege de aparte, nootachtige smaak.

De culinaire olie is niet alleen bekend om zijn smaak. Het biedt ook grote voordelen voor de gezondheid!

Gezondheidsvoordelen van culinaire Arganolie

Net als olijfolie heeft ook Marokkaanse olie enorme voordelen voor de gezondheid. Het consumeren van deze olie kan vaatziekten voorkomen, bepaalde kankersoorten bestrijden en het ontstaan van diabetes voorkomen. Laat we eens dieper ingaan op de voordelen van deze olie voor de gezondheid.

Helpt hart- en vaatziekten te voorkomen

Een studie over de Marokkaanse olie uit 2004 toont aan dat de olie het risico op de ontwikkeling van hart- en vaatziekten kan verlagen. De studie maakte gebruik van twee groepen met ratten.

Eén groep werd consequent gevoed met een dieet dat Marokkaanse olie bevatte, terwijl het dieet van de andere groep deze olie niet bevatte. De groep met de olie in het dieet vertoonde een significant lagere bloeddruk ten opzichte van de tweede groep.

Uit een volgend onderzoek bleek ook dat een dieet met Marokkaanse olie hart- en vaatziekten kan voorkomen en behandelen. De olie zit boordevol onverzadigde vetzuren die helpen het cholesterol te reguleren.

Het toevoegen van de olie aan je dieet is een geweldige manier om de benodigde inname van vet binnen te krijgen zonder je zorgen te maken over je hart.

Arganolie en de kankerbestrijdende voordelen

Een studie uitgevoerd in 2006 toont aan dat de componenten van de Marokkaanse olie de groei van verschillende soorten prostaatkankercellen kunnen vertragen. De studie toonde ook aan dat de kankereffecten van carcinogenen op prostaatcellen werden omgekeerd bij blootstelling aan de componenten van de olie.

De olie bevat vele anti-oxidanten waardoor het zeer waarschijnlijk is dat het ook bescherming biedt tegen andere vormen van kanker. Anti-oxidanten repareren celbeschadiging. Na verloop van tijd kan cellulaire schade zich opbouwen en leiden tot mutaties in kanker.

Het toevoegen van de Marokkaanse olie aan je dieet kan helpen je risico op kanker te beperken en tal van andere voordelen voor de gezondheid bieden dankzij het hoge gehalte aan anti-oxidanten.

Diabetes voorkomen

Arganolie wordt in Marokko meestal gebruikt voor de behandeling van diabetes. Talrijke onderzoeken tonen aan dat de olie insulineresistentie kan verlagen. Insulineresistentie signaleert de beginfase van diabetes.

Een studie uit 2006 toonde een verbeterde cellulaire reactie aan op lage doses van insuline met behulp van de Marokkaanse olie. In een studie uit 2009 zorgde het consumeren van de olie ervoor de metabole veranderingen met behulp van een suikerrijk dieet terug te draaien. Dit toont aan dat de ontwikkeling van diabetes kan worden voorkomen door Marokkaanse olie aan een dieet toe te voegen.

Zorg ervoor dat je een flesje van deze gezonde culinaire olie in je keuken hebt staan. Besprenkel je soep, stoofpotten, grilgerechten en salades met deze nootachtige smaak en de gezonde voordelen van de Marokkaanse olie!

Hebben wij je geïnspireerd ook eens arganolie te proberen? Deel dit artikel en spread the word!