Ze zeggen dat iedereen kan leren koken. Denk jij dat ook? Misschien zit hier veel waarheid in maar echt een meesterkok worden en smakelijke en verleidelijke maaltijden bedenken is niet voor iedereen weggelegd. Maar inderdaad, misschien kan iedereen wel leren koken, goed of slecht.
Als je je kookkunst wil testen zou je moeten beginnen met makkelijke gerechten. De reden hiervoor is simpel, en dat is juist omdat het makkelijk is. Hier is een heel makkelijk te maken recept voor ribeye biefstuk. Ik moest “heel erg makkelijk” zeggen om je nog meer te overtuigen.
Binnen een uur kun je de ribeye biefstuk klaar hebben. Je zult overladen worden met complimenten zodra je gasten eenmaal van jouw kookkunst gaan genieten.
Heel erg makkelijke ribeye biefstuk
Maak je geen zorgen over de ingrediënten. Deze zijn heel gewoon en overal te krijgen.
Ingredienten
- Zure Room- 120 ml.
- Mosterd – 2 eetlepels grove bruine mosterd grof.
- Ribeye Biefstuk – Kies vlees zonder bot. Voor 4 mensen heb je ongeveer anderhalf pond nodig. Het beste is een plak van 3 – 4 cm dik.
- Olijfolie – 2 eetlepels.
- Wortelen – 4 middelgrote wortelen. Pellen en in stukjes snijden.
- Ui – Een rode ui is ideaal voor dit recept maar een witte ui werkt ook. 1, in stukjes gesneden, is genoeg.
- Kippenbouillon – 1 liter zoutarme kippenbouillon.
- Jonge aardappelen – Ongeveer een pond. Snij ze in twee‘n als ze te groot zijn.
- Verse Spinazie – Ongeveer een pond.
- Marokkaanse Arganolie – 2 eetlepels. Dit voegt een extra nootachtige smaak aan je biefstuk toe.
- Zout en Peper – Naar smaak.
- Basterdsuiker – Ongeveer een theelepel.
Stappen
- Meng de zure room en de mosterd en zet het mengsel in de ijskast.
- De oven voorverwarmen tot 75 graden Celsius en je braadpan opwarmen op middelhoog vuur.
- Doe olijolie op beide zijden van het vlees en kruid het met zout, peper en suiker.
- Aan beide zijden ongeveer 4 minuten bruin bakken in de braadpan. Als het klaar is op een schaal leggen en even opzij zetten.
- Doe nog een extra eetlepel olijolie in de koekenpan en doe daar de wortelen en ui in. 5 minuten roerbakken tot het bruin is. Voeg de aardappelen en de bouillon toe en breng aan de kook.
- Draai het vuur omlaag zodra het kookt, dek de pan af en zorg dat het blijft koken.
- Doe het vlees weer in de pan en laat 8 minuten sudderen. Als je het vlees medium gaar wil, laat dan 10 minuten sudderen.
- Leg groenten en vlees op een ovenschaal en zorg dat het warm blijft. Doe de spinazie in de bouillon, laat 4 minuten koken en leg dan de spinazie ook op de schaal.
- Sprenkel voor het opdienen een beetje van de bouillon over de schaal en ook de Arganolie. Vergeet niet de saus van mosterd en zure room op te dienen die je nog in de koelkast hebt staan.
Deel dit artikel over een gezond ribeye biefstuk recept met je vrienden! Sharing is caring!