Een echte boost voor je huid in minder dan 3 minuten

Verzorgingsritueel producten

Soms kan je huid best een beetje extra aandacht gebruiken. Ik vind het zelf heerlijk om dan een scrub te maken van Himalaya zout en oliën.

Himalaya zout bevat maar liefst 84 mineralen. De fijne korrels stimuleren de doorbloeding en verwijderen tegelijkertijd dode huidcellen.

Door het zout te combineren met verzorgende oliën geef je je huid een echte boost!

Het mooie is dat je dit Himalaya scrubzout heel makkelijk en snel zelf kan maken. Of we nou moeder, huisvrouw of manager zijn, wij vrouwen zijn vaak fulltime druk en verdienen af en toe ook een momentje voor ons zelf!

De ingrediënten

De combinatie van krachtige ingrediënten geeft deze scrub zijn unieke werking. Voor de scrub gebruik je Himalaya zout, kokosolie, arganolie en 2 etherische oliën.

Ik combineer zelf het liefst lavendelolie en citroenolie. Lavendel ruikt zo ontzettend lekker en doet me denken aan heerlijke lange vakanties in Frankrijk. Citroenolie geeft mijn huid z’n gezonde glans weer terug.

Maar grapefruitolie en pepermuntolie zijn ook een goede combinatie. Lavendel en citroen geven de scrub meer een kalmerend effect, terwijl grapefruit en pepermunt je lichaam en geest een energieboost geven.

Arganolie

In de Arabische wereld weten ze het al lang; arganolie is een wonderolie! Het voedt, hydrateert en verzorgt je huid intensief. Het is een essentieel ingrediënt van deze scrub, omdat het direct op je gescrubte huid pakt en alle irritatie wegneemt.

Psoriasis Behandelen

Lavendelolie

Lavendelolie werkt stress verlagend. Als je na een lange hectische dag een paar minuten neemt om deze scrub voor jezelf te maken, zou ik lavendelolie adviseren. Lavendelolie zorgt ook voor een goede nachtrust.

Citroenolie

Citroenolie geeft je huid echt een oppepper. Als je net als ik vaak last hebt van doffe handen, bijvoorbeeld door het schoonmaken, werken in de tuin of lekker buiten spelen met de kids, dan geeft citroenolie je weer die glans terug in je handen.

Grapefruitolie

Grapefruit doet wonderen voor je huid en je figuur. Hoe graag we het ook willen ontkennen, iedereen heeft wel eens last van cellulitis. Grapefruitolie heeft de fantastische eigenschap dat te verminderen. En wist je dat alleen het ruiken van grapefruit al een boost geeft aan je metabolisme?

Pepermuntolie

Pepermuntolie verhoogt je energielevels en vermindert de vettigheid van huid. Als je lekker aan het begin van de dag gaat scrubben, is het heerlijk pepermuntolie te gebruiken. Daarna ben je zeker klaar voor je drukke dag.

Natuurlijke Olie

Zo maak je het:

Ingrediënten:

  • 100 g Himalaya zout (gebruik een met fijne korrels)
  • 25 g kokosolie (gewoon die je ook in de keuken gebruikt)
  • 25 ml arganolie
  • 20 druppels lavendelolie of grapefruitolie
  • 2 druppels citroenolie of pepermuntolie.

Gebruiksaanwijzing:

  1. Meng het zout, de kokosolie en de arganolie
  2. Voeg de etherische oliën toe
  3. Neem de tijd om lekker te scrubben
  4. Spoel je huid schoon (let op, omdat er oliën in de scrub zitten kan de douchevloer glibberig worden)

Als je wat scrub over hebt, kun je het in een glazen pot met deksel bewaren Neem de komende week dus eens lekker de tijd voor jezelf. Kies of je behoefte hebt aan energie of juist aan kalmerende ingrediënten en ga aan de slag.

Binnen 3 minuten heb je je eigen heerlijke scrub gemaakt. Het enige wat je dan nog rest is de deur van de badkamer dicht te doen en lekker te ontspannen.

Heb je de scrub gemaakt? Vond je het ook zo heerlijk even tijd voor jezelf te nemen en je je huid een boost te geven?

Deel dit bericht dan met een vriendin die dat ook kan gebruiken, ze zal je dankbaar zijn!