Hoe kies je de beste zonbescherming voor je huidtype?

Zonbescherming Gezicht Vrouw

Nu de lente goed is begonnen, kunnen we weer vaker en langer van de zon genieten. Goede zon bescherming is daarbij essentieel.

Kies een product dat past bij je huidtype en je voorkomt onder andere vroegtijdige huidveroudering, acne, donkere vlekjes en misschien zelfs huidkanker. De volgende tips helpen je hierbij!

Bereken de juiste SPF

Niet iedereen heeft dezelfde zon bescherming nodig. Doorgaans verbranden mensen met een donkere huidtint minder snel dan mensen met een hele bleke huid. Doe zelf een test om een passende SPF te kiezen.

Ontdek het aantal minuten dat je in de zon kunt zijn zonder te verbranden en vermenigvuldig dit met een bepaalde factor om te zien hoe lang je hiermee beschermd bent tegen UV-straling.

Dus bijvoorbeeld 5 minuten zonder te verbranden in de zon x factor 15, betekent dat je met deze SPF zon bescherming 75 minuten veilig in de zon kunt zijn.

Kies de juiste soort zon bescherming voor je huidtype

Wil je op een prettige manier van de zon genieten, dan is het slim om het product ook aan te passen aan je huidtype. Heb je een vette, onzuivere huid, kies dan voor zon bescherming op waterbasis om een glimmend gezicht en extra onzuiverheden te voorkomen.

Heb je juist een droge huid? Kies dan voor een vettere crème, die je huid ook hydrateert.

Houd er rekening mee dat je gezichtshuid gevoeliger is dan die van je lichaam en kies een product dat hier speciaal voor bestemd is.

Gezonde Huid

Bepaal het juiste zonbeschermingsproduct voor de situatie

Het juiste zonbeschermingsproduct hangt ook af van de situatie. Zoek je een all round zonbescherming voor je dagelijkse bezigheden? Dan kun je kiezen voor een wat lichtere variant die ook hydrateert.

Ga je zwemmen of sporten? Dan is een waterbestendige zonnecrème een must. Bij het watersporten of wintersporten, als de zon fel is en ook nog weerkaatst wordt door water of sneeuw, is het extra oppassen geblazen.

Investeer dan in een sunblock met een hoge factor. Het is hoe dan ook belangrijk om je zonnebrandcrème om de 2 uur opnieuw aan te brengen.

Let op de volgende ingrediënten

Zonbeschermingsproducten bevatten vaak veel ingrediënten, waarvan sommige schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Check dus goed het etiket voordat je iets koopt. Deze stoffen kun je het beste vermijden:

  • oxybenzone,
  • octocrylene,
  • para-aminobenzoic acid,
  • homosalate of
  • 4-methylbenzylidene camphor.

Heb je een droge of gevoelige huid en wil je het zekere voor het onzekere nemen? Vermijd dan producten met parfum en alcohol.

Kies voor zonnebrandcrème met zink oxide of titanium oxide. Deze minerale filters worden doorgaans al veilig beschouwd.

Veilig van de zon genieten!

Buiten zitten, wandelen of sporten op een zonnige dag kan ons veel blijdschap en nieuwe energie geven. Wil je op een verantwoorde manier van de zon genieten, kies dan altijd voor een passend zonbeschermingsproduct.

Breng je zonbeschermingsproduct regelmatig opnieuw aan en zoek zo nu en dan ook de schaduw op.

Wat ga jij doen om verantwoord van de zon te genieten?

Heb je dit artikel met plezier gelezen? Deel het dan op social media!