De jaren vliegen eraf met dit yoghurt-arganolie masker

Bakjes Met Arganolie En Kwast

Vandaag heb ik een super lekker doe-het-zelf masker op basis van yoghurt en arganolie voor jullie! Niet duur, niet moeilijk, wel heel erg lekker voor je huid.

Het masker kan voor elk huidtype gebruikt worden, maar doet nog een beetje extra wonderen als je ‘geen 20’ meer bent. Alle ingrediënten werken namelijk samen om de huid weer jong, fris en strak te maken.

Een masker maken is voor mij echt een relaxmomentje. Ik kan dan helemaal tot mezelf komen en de stress van de dag achter me laten.

Het leuke aan dit yoghurt-arganolie masker is dat ik de ingrediënten altijd in huis heb en het direct kan maken als mijn huid een oppepper kan gebruiken. 

Hoe maak je het masker?

Ingrediënten:

– 1 eetlepel volle Griekse yoghurt (een ander soort yoghurt kan ook, maar zal het masker wat dunner maken)
– 1 eetlepel havermoutmeel (je kunt dit zelf maken door havermout fijn te malen)
– 1 theelepel arganolie
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel rozenwater Meng alle ingrediënten goed door elkaar en voeg eventueel wat extra water toe als het masker te dik is.

Reinig eerst je gezicht en breng daarna het masker aan. Laat het masker 10 tot 15 minuten intrekken. Spoel je gezicht daarna schoon met lauwwarm water en masseer een paar druppels arganolie in. Hoe kan het dat dit masker je huid zo heerlijk zacht maakt?

Arganolie

Het belangrijkste ingrediënt van het masker is arganolie, de andere ingrediënten vullen de werking van de olie aan. Arganolie is super rijk aan vitamine E. Deze vitamine gaat veroudering tegen omdat het een anti-oxidant is.

Anti-oxidanten verminderen de schade van vrije radicalen in je lichaam, die er voor zorgen dat cellen worden aangetast. Daarnaast zorgt de vitamine E in arganolie ervoor dat je huid meer collageen kan aanmaken en daardoor soepel blijft.

Je kunt je voorstellen hoe dit die nare lijntjes in je gezicht als sneeuw voor de zon doet verdwijnen. Naast anti-aging werkt arganolie ook tegen kleine vlekjes en littekens.

Doorbraak Antioxidanten

Yoghurt

De yoghurt vult de arganolie mooi aan. Het zink in yoghurt vermindert ook ouderdomsvlekjes en littekens. Daarnaast is het melkzuur in de yoghurt antibacterieel en exfoliërend: het verwijdert dode huidcellen.

Honing

Honing is ook antibacterieel en net als arganolie is het rijk aan antioxidanten.

Havermout

De eerste keer dat ik las dat je havermout in een gezichtsmasker kunt gebruiken, was ik een beetje verbaasd. Maar het werkt echt goed!

De havermout maakt het masker dikker en legt een beschermend laagje aan op je huid. De andere ingrediënten kunnen hierdoor ongestoord hun werk doen.

Daarnaast stimuleren de beta-glucanen uit havermout de aanmaak van collageen (wat zorgt voor een strakkere, dus jongere, huid) en werken de anti-oxidanten verjongend.

Rozenwater

Tot slot het rozenwater, dat is rijk aan vitamine A, C, D en E. Een hele berg vitamines dus die je huid jonger, frisser en strakker maken. Daarnaast is het antibacterieel en kalmerend.

Maak je wel eens maskertjes thuis? Benieuwd geworden deze ook te maken? Laat me weten of jouw huid ook zo lekker strak en fris voelt erna.