5 natuurlijke manieren om gezicht en hals strak te houden

Oude Vrouw Bekijkt Nek in Spiegel

Naarmate we ouder worden, kan de huid van ons gezicht en onze nek gaan verslappen. Dit zorgt voor plooien en een vermoeider ogend gelaat.

Sommige mensen kiezen voor plastische chirurgie in de vorm van botox- of collegeen injecties, of zelfs facelifts. Maar er zijn ook natuurlijke manieren om je gezicht en huid strak te houden!

In dit artikel bespreken we de oorzaken van huidverslapping en de 5 beste natuurlijke tips om dit tegen te gaan!

Oorzaken van huidverslapping

Met de jaren verandert de dichtheid van de structuren onder onze huid, zoals vet- en botweefsel. Dit is een van de redenen dat onze huid gaat verzakken. Daarnaast worden de huidcellen bijeengehouden door collageen en elastine vezels. Deze zijn ook verantwoordelijk voor het strak en elastisch houden van de huid.

Veroudering, zwangerschap, veranderingen in het gewicht, zonschade en genen zijn enkele oorzaken van het verlies van collageen en elastine vezels. Met de onderstaande tips kun je dit proces vertragen!

Eet je huid gezond

Met gezonde voeding is het mogelijk om je botdichtheid en collageen en elastine niveaus op peil te houden. Zet hiervoor deze gunstige voedingsmiddelen regelmatig op het menu: noten, eieren, vette vis, avocado, melk(producten), peulvruchten en groenten zoals broccoli, Chinese kool, spinazie en radijsjes. Deze leveren je o.a. Calcium en vitamine D op voor je botten en eiwitten en vetten die je huid soepel houden.

Zorg voor goede zonbescherming

UV-straling uit zonlicht kan huidschade en rimpels veroorzaken en je huid doen verslappen. Daarnaast is het een belangrijke oorzaak van huidkanker. Zorg dus altijd voor goede zonbescherming en draag minstens factor 15, ook op bewolkte dagen in in de winter.

Laat je goed adviseren over wat jouw huidtype nodig heeft.

Arganolie Voor Uw Slaap

Drink voldoende water

Te weinig vocht kan plooien en rimpels veel zichtbaarder maken, omdat je huid ook uitdroogt. Drink dus dagelijks minstens 1,5 liter water of kruidenthee, verspreid over de dag. Je huid zal strakker en stralender zijn!

Train je nek weer strak

Is de huid van je nek verslapt door snel gewichtsverlies of veroudering? Dan kan deze oefening helpen om deze weer strakker te maken:

1) sta rechtop, met je armen langs je zij
2) kantel je hoofd naar achteren zodat je naar het plafond kijkt
3) pas op dat je je nek niet overbelast
4) open en sluit je mond langzaam in deze houding en laat je tanden elkaar zachtjes raken
5) herhaal deze oefening 5 à 10 keer per dag.

Geef je gezicht een massage

Een gezichtsmassage is een goede manier om te ontspannen en jezelf te verwennen. Ook kan deze veel gezondheidsvoordelen hebben. Deze stimuleert de bloeddoorstroming, helpt afvalstoffen afvoeren en maakt je huid strakker.

Gebruik voor de massage een gua sha steen & gezichtsroller en een natuurlijke olie. 100% pure arganolie is je beste keuze voor anti-aging. Deze is rijk aan essentiële vetzuren, vitaminen en anti-oxidanten die veel van de bovengenoemde oorzaken van huidverslapping tegengaan.

Eventuele schade wordt hersteld en je huid wordt soepel, glad en goed gehydrateerd.

Klik hier voor onze Youtube instructievideo waar we je laten zien hoe je arganolie op je gezicht en hals aanbrengt voor de beste resultaten,

De huid van gezicht en nek weer strak

Er zijn vele oorzaken voor huidverslapping van je gezicht en nek. Of dit nu komt door veroudering, schade door de zon of plotseling gewichtsverlies na een zwangerschap of een dieet, er zijn natuurlijke oplossingen voor.

De bovenstaande 5 tips helpen je gezicht en nek weer strakker te maken en voorkomen verdere verslapping. Combineer ze voor het optimale resultaat.

Wat doe jij om je huid strak en glad te houden? Deel je tips gerust met ons in de comments
.
Vond je dit een nuttig artikel? Deel het dan op social media!