5 manieren waarop yoga je huid verbetert

Vrouwelijke Huid Die Yoga Verricht

Wat hebben Demi Moore, Emily Blunt, Julia Roberts, Orlando Bloom en Madonna met elkaar gemeen? Ze kennen allemaal de meest makkelijke en prettige manier om je goed te voelen en er stralend uit te zien. Ze doen, samen met nog miljoenen anderen over de wereld, aan yoga!

Waarschijnlijk ken je yoga vooral van de houdingen, maar yoga is veel meer dan dat. Het is een eeuwenoude techniek om lichaam en geest onder controle te krijgen en het bestaat naast houdingen ook uit ademhalingsoefeningen en meditatie. Maar zo ver hoef je helemaal niet te gaan om yoga al een effect te laten hebben op je huid.

5 manieren waarop yoga je huid makkelijk zal verbeteren.

1. Yoga doet wonderen tegen stress.

Of je nu naar een yogales gaat, een YouTube-video bekijkt of alleen in de natuur yoga doet, je zult altijd merken dat je binnen de kortste keren de stress van het dagelijks leven achter je kunt laten. Na yoga heb ik altijd het gevoel een pantser aangetrokken te hebben, waardoor ik me niet meer laat beïnvloeden door negatieve invloeden van buitenaf. En je weet; als je je goed voelt, dan zie je er ook goed uit!

2. Goed voor de doorbloeding

Er zijn verschillende yogahoudingen die de doorbloeding van je gezicht stimuleren. Daardoor kan zuurstof beter worden aangevoerd en gif- en afvalstoffen worden afgevoerd. Doe hiervoor houdingen waarbij je ondersteboven of voorover gebogen bent. Bijvoorbeeld de kaars en de schouderstand, de driehoekshouding, de vis of de houding van het kind.

3. Goed voor de spijsvertering

Bepaalde yogahoudingen stimuleren je buik, waardoor eten beter verteerd kan worden en afvalstoffen goed worden afgevoerd. Probeer eens de knielende houding, de boog of Pavanamuktasana waarbij je op je rug ligt en je je tot een zo klein mogelijk balletje probeert te rollen.

Arganolie Gebruiken

4. Yoga maakt je gelukkig.

Als we in een moeilijke houding zitten en moeilijk kijken, zegt mijn yogaleraar altijd: Met glimlach heeft de voorkeur. Dat zegt hij niet omdat hij liever niet tegen onze verwrongen gezichten aankijkt, maar omdat je blij wordt van lachen.

Je hoeft niet altijd alles serieus te nemen, heb plezier in wat je doet en je zal zien dat je je beter voelt. De endorfines die vrij komen bij yoga en door te lachen zorgen ook dat je huid er stralend uit zal zien.

5. De voordelen van gezichtsyoga.

Probeer tot slot eens gezichtsyoga om de spieren in je gezicht te verstevigen en je huid jong te houden. Tuit je lippen zo ver mogelijk, alsof je iemand wilt kussen, en lach daarna zo breed mogelijk. Herhaal dat een aantal keer. Het is zeker niet erg als je echt in de lach schiet!

Naast yoga heb ik nog wat andere praktische tips om je huid te verbeteren.

  • Drink veel water.
  • Eet gezond en vers eten.
  • Zorg dat je genoeg slaap en rust krijgt.
  • Gebruik natuurlijke gezichtsverzorging.

Je hoeft geen dure producten met lange ingrediëntenlijsten te kopen. Je huid reageert veel beter op natuurlijke producten zoals arganolie. Arganolie is van zichzelf rijk aan vitamine en voedingsstoffen voor je huid en is 100% natuurlijk!

Ben je benieuwd geworden en ga je yoga proberen? Als je al yoga doet, merk je ook dat je huid er beter door wordt?