Hoe Verschilt Je Huidverzorging Overdag En ‘S Nachts?

Vrouw Met Spiegel Die Creme Smeert

‘Een verschil als dag en nacht’ zegt men niet voor niets. Overdag moet je er fris en stralend uitzien, terwijl je druk bezig bent met werk, de kinderen van school halen en zorgen dat het huishouden draaiende blijft. ’s Nachts maakt het gelukkig helemaal niet uit hoe je er uit ziet en kun je heerlijk op de bank ploffen om bij te komen.

Je kunt je voorstellen dat ook voor je huid er een enorm verschil is tussen dag en nacht. Het is daarom verstandig je huidverzorging op die verschillen aan te passen.

Overdag moet je huid beschermt worden, terwijl het ’s nachts ondersteuning kan gebruiken tijdens het herstellen. Goede gezichtsverzorging voor overdag en ’s nachts zorgt dat je er mooi uit blijft zien en voorkomt onzuiverheden en vroegtijdige tekenen van veroudering.

Je huidverzorging ’s nachts

1. Reinigen!

Gedurende dag verzamel je enorm veel vuil op je gezicht. Zodra ik ’s avonds thuis kom en de deur niet meer uit hoef, haal ik mijn make-up er direct af met een remover en was ik daarna mijn gezicht met een goede cleanser om alle viezigheid, vettigheid en bacteriën van mijn gezicht te verwijderen. Ik vind het fijn zo vroeg mogelijk aan mijn avondritueel te beginnen, zodat ik er nog ruim de tijd voor kan nemen.

2. Gebruik een olie of serum.

Als je gezicht eenmaal vrij is van alle viezigheid, gebruik je een olie of serum dat je huid helpt te herstellen. Als mijn huid wat schilferig is, of ik net te lang buiten in de zon heb gezeten, dan gebruik ik arganolie. Het vitamine E in deze wonderolie helpt de huid bij zijn zelfherstellend vermogen. Als je een droge huid hebt, kun je na de olie nog een vochtinbrengende nachtcrème gebruiken.

Nog een laatste praktische tip. Bekijk onze Youtube instructievideo voor hoe je arganolie het best gebruikt voor een mooie en jongere huid,

3. Gebruik een oogserum.

De huid rond je ogen is erg gevoelig en kwetsbaar. Als die huid er niet goed uit ziet, zullen veel mensen denken dat je moe bent of iets onder de leden hebt. ’s Nachts komen ook je ogen tot rust en kan een serum goed zijn werk doen.

Psoriasis Behandelen

Je huidverzorging overdag

1. Reinigen.

Ook ’s ochtends moet je je gezicht reinigen. Was met lauwwarm water de vettigheid die ’s nachts is ontstaan van je gezicht, evenals de restanten van de producten die je ’s nachts hebt gebruikt.

2. Gebruik een oogcrème.

Ook nu is het belangrijk een goede oogcrème te gebruiken, zodat die gevoelige huid goed is beschermd

3. Beschermende dagcrème.

Een van de belangrijkste dingen waar je overdag je huid van moet beschermen, is de zon. Hoe lekker het zonnetje het ook is, de schade die het doet aan je huid is enorm! Kies daarom een dagcrème met SPF 30 of hoger.

Ik voeg vaak een paar druppels arganolie toe aan mijn dagcrème, om het net dat beetje extra verzorgende kracht te geven.

Ik ben benieuwd, gebruiken jullie voor overdag en ’s nachts dezelfde producten? Of heb je aparte producten voor elk moment van de dag? Laat het weten!