5 tips om droge knieën en ellebogen te verhelpen

Vrouw Die Elleboog Bekijkt en Voelt

Bij de meesten van ons zijn de knieën en ellebogen droger en donkerder van kleur dan de omringende huid. Sommige mensen worden hier onzeker van en dragen liever geen korte broeken, rokken of mouwen. Maar met de juiste verzorgingstips kan ook de ruwere huid op de knieën en ellebogen mooi en soepel worden.

Hieronder een overzicht van de 5 beste natuurlijke tips om knieën en ellebogen zachter, gladder en egaler te maken.

Waarom zijn onze knieën en ellebogen droger en donkerder?

De huid op onze knieën en ellebogen is wat dikker en meer geplooid dan op andere plekken. Bovendien zijn er geen vetklieren aanwezig in de huid van deze lichaamsdelen, waardoor ze sneller uitdrogen.

Ook ontstaat er meer wrijving tussen onze kleding en deze plekken, omdat ze kunnen buigen. Dit kan ook zorgen voor een ruwere, drogere en donkerdere huid. Gelukkig is daar iets aan te doen!

De beste tips tegen droge, donkere knieen en ellebogen

Tip 1: Verhelder de huid met citroen

Verse citroen heeft veel goede eigenschappen voor de huid. Ten eerste zorgen de fruitzuren en vitamine C in de vrucht voor een zachte verwijdering van dode huidcellen. Dit maakt de huid al lichter en stralender, maar citroen werkt daarnaast ook blekend.

Masseer knieën en ellebogen er dagelijks mee in en laat 20 minuten intrekken alvorens het af te spoelen met lauwwarm water. Houd de behandelde gebieden wel de eerste 3 uur daarna uit de zon. Na enkele weken moet het verschil zichtbaar zijn.

Citroen uitknijpen in de hand

Tip 2: Hydrateer de huid met komkommer

Komkommer heeft zowel vochtinbrengende als verhelderende eigenschappen en is daarom een ideaal natuurlijk verzorgingsmiddel voor knieën en ellebogen.

Wrijf dagelijks dikke plakken komkommer gedurende 10 minuten over deze gebieden. Laat nog 5 minuten drogen en spoel af met koud water.

Tip 3: Scrub de huid met baksoda

Baksoda of bicarbonaat is een veelzijdig natuurlijk verzorgingsmiddel. Het reinigt de huid, helpt dode huidcellen verwijderen en gaat hyperpigmentatie tegen. Daarom is het zeer geschikt om donkere knieën en ellebogen mee te behandelen.

Vermeng 1 eetlepel baksoda met 1 eetlepel melk tot een dikke pasta. Wrijf deze gedurende 2-3 minuten in cirkelende bewegingen over de huid. Daarna afspoelen met lauwwarm water en grondig afdrogen.

Herhaal het om de dag, totdat het gewenste resultaat bereikt is.

Tip 4: Maak de huid gladder en soepeler met arganolie

Arganolie is een zeer rijke, natuurlijke olie, die vol huidvriendelijke ingrediënten zit. Zo bevat de olie een ontzettend hoog vitamine E gehalte, waardoor deze de huid gladder en zachter kan maken. Ook bevat het veel beschermende anti-oxidanten en essentiële vetzuren, die de huid versoepelen.

Hier is meer informatie te vinden over het gebruik van arganolie ter verzorging van het lichaam. Masseer de olie dagelijks in de huid van knieën en ellebogen.

Olie en Wellness producten

Tip 5: Laat de huid stralen met kurkuma

Kurkuma is een van de specerijen die de laatste jaren populair zijn geworden om hun hoge gehalte aan anti-oxidanten. Het felgele poeder is heerlijk in allerlei oosterse gerechten, maar ook op je huid. Het egaliseert ellebogen en knieën en geeft ze een mooie warme gloed.

Vermeng een snufje kurkuma met een theelepel volle melk en masseer het mengsel gedurende enkele minuten in. Laat het drogen en spoel het af. Dagelijks herhalen gedurende 7-14 dagen.

Zachte, soepele en egale knieën en ellebogen

De huid op onze knieën en ellebogen valt soms wat uit te toon, vergeleken bij die op de rest van ons lichaam. Deze wat dikkere en meer geplooide stukken huid voelen vaak wat ruwer aan en zijn donkerder van kleur. Ze voelen daardoor minder prettig aan en we vinden ze vaak ook minder mooi. Maar in plaats van ze te verbergen, kunnen we ze ook verzorgen!

Met de bovenstaande 5 tips kunnen ze zachter, soepeler en egaler worden, zonder dat het veel tijd, geld of moeite hoeft te kosten! Welke tip kende jij nog niet?

Vond je dit artikel nuttig? Deel het dan op social media!