Een vergelijking tussen 5 meest veelzijdige natuurlijke olien!

Natuurlijke Olie In Flesjes

Natuurlijke huidverzorging is al jaren een trend. Het gebruik van plantaardige oliën voor huid en haar is daarbij erg populair.

In hun pure, biologische vorm bevatten ze namelijk geen schadelijke ingrediënten, in tegenstelling tot veel andere beauty producten. Wel bevatten ze allerlei essentiële vetzuren, anti-oxidanten en vitaminen.

Voor bijna ieder huidtype is er wel een passende natuurlijke olie verkrijgbaar. Maar welke olie is nu de meest veelzijdige? Hieronder een vergelijking met tussen 5 populaire oliën.

1. Kokosolie

Kokosolie is een echte rage; als voedingsmiddel en als natuurlijk schoonheidsproduct. Deze olie is rijk aan eiwitten, verzadigde vetzuren en anti-oxidanten. Ook worden er antibacteriële eigenschappen aan toegeschreven.

Veel mensen gebruiken het om hun haar te voeden en hun droge lichaamshuid te verzorgen. Omdat het wel vrij comedogeen is en de poriën kan verstoppen, gebruiken de meeste mensen die last hebben van onzuiverheden het niet op hun gezicht.

2. Jojoba olie

Jojoba olie is strikt gezien geen olie maar een vorm van was, maar deze wordt op dezelfde manier gebruikt en mag in deze vergelijking niet ontbreken.

Jojoba olie bevat veel vitamine E en essentiële vetzuren. Bovendien lijkt deze olie sterk op ons eigen huidvet. Daardoor kan jojoba juist voor een vette huid geschikt zijn, omdat deze de overproductie van talg kan verminderen.

Ook heeft deze lichte vloeistof goede hydraterende eigenschappen en trekt het snel in de huid in.

3. Olijfolie

Olijfolie is een echte schoonheidsklassieker met veel goede eigenschappen voor de huid. Het bevat onder andere veel anti-oxidanten, zoals de Vitaminen A en E, polyfenolen, fytosterolen en hydroxityrosol, die de huid helpen herstellen en vrije radicalen neutraliseren die huidschade kunnen veroorzaken.

De biologische extra vergine variant heeft de beste eigenschappen. Een nadeel van deze olie is wel dat deze vrij zwaar is en niet snel in de huid intrekt.

Is Je Flesje Arganolie Echt

4. Druivenpitolie

Druivenpitolie is een bijproduct van de wijnbouw en heeft ook veel goede huidverzorgende eigenschappen. Deze is rijk aan bètacaroteen en de vitaminen D, C en E.

Het bevat veel essentiële vetzuren die rimpels kunnen helpen voorkomen en littekens kunnen vervagen. Deze olie heeft een lichte textuur en trekt snel in.

5. Arganolie

Arganolie wordt veel geprezen om zijn unieke eigenschappen. Deze olie wordt gewonnen uit de pitten van arganvruchten uit Marokko en is relatief zeldzaam. Het bevat zeer hoge concentraties aan vitamine E, anti-oxidanten en essentiële vetzuren, waardoor deze olie veel gebruikt wordt tegen huidveroudering.

Arganolie zou helpen met het herstellen van huidcellen, irritatie verminderen en vocht helpen vasthouden. De eiwitten die de olie bevat maken de huid bovendien strakker, verminderen rimpels en verbeteren de elasticiteit.

Ook mensen met huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en acne zijn er enthousiast over.

Het mooie is dat arganolie niet comedogeen is en de poriën niet verstopt. Bovendien is het licht en trekt het snel in de huid, zonder een vettig laagje achter te laten. Het is geen wonder dat arganolie zo populair is!

Ook voor deze olie geldt dat een pure, biologische variant de beste keuze is. De goede eigenschappen van arganolie zijn er eigenlijk teveel om op te noemen, maar hier is een nog vollediger overzicht te vinden.

De meest veelzijdige olie voor de huid

Natuurlijke, plantaardige olie is niet voor niets al jaren een trend op schoonheidsgebied. Veel van de bovengenoemde oliën bevatten anti-oxidanten, essentiële vetzuren en vitaminen die de huid kunnen verzorgen, hydrateren en herstellen. Sommige ervan gaan ook huidveroudering tegen.

Schadelijke stoffen bevatten de pure varianten niet. Voor iedere huid is er wel een passende olie te vinden. Arganolie is de meest veelzijdige keuze. Deze bevat unieke combinaties en concentraties van heilzame ingrediënten.

Zelfs mensen met huidproblemen zijn er zeer positief over. Het is dus zeker de moeite waard om deze uit te proberen!

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het dan op social media!