De Structuur van Je Haar Ontleden

Arganolie voor het haar.

Wist je dat een gemiddelde volwassene ongeveer 5 miljoen haarfollikels in zijn lichaam heeft? Ja, zoveel zijn het er! 1 miljoen alleen al op het hoofd, waarvan minstens 100.000 op de scalp.

Er zijn slechts twee plaatsen op het lichaam zonder haarfollikels, namelijk de palmen van je hand en je voetzolen.

Interessante weetjes! Interessanter nog is dat als je de structuur van je hoofdhaar kent, dat je er dan beter voor kunt zorgen. Dus als je problemen hebt met haar of hoofdhuid, dan is dit een artikel voor jou!

Hier is een kort overzicht van de structuur van je haar:

Waar is haar van gemaakt? Haar is gemaakt van keratine oftewel dode proteïnecellen.

Wat zijn de lagen van een haar? Een haar heeft 3 lagen, de buitenste laag (cuticle), de middelste laag (cortex) en de binnenste laag die bekend staat als medula.

Wat zijn de functies van deze 3 lagen? De buitenste laag bestaat uit min of meer doorzichtige schubben die over elkaar heen vallen.

Mensen met dik haar hebben meer van deze overlappende schubben dan mensen met dun haar. Deze schubben maken het haar waterdicht en zorgen dat het kan uitrekken.

De middelste laag, de cortex, bevat melanine. Melanine geeft de kleur aan je haar, of dit nu zwart, blond of rood is. De cortex is ook verantwoordelijk voor de soepelheid en sterkte van het haar.

De medula tenslotte is de binnenste structuur. Dit zijn honingraatachtige keratineformaties die met lucht gevuld zijn.

Als je de structuur van je haar kent kun je er beter voor zorgen. Want weten dat er 3 lagen zijn die je haar soepelheid en kracht geven, maakt het belangrijker dat je goed voor alle 3 lagen zorgt zodat je mooi en gezond haar krijgt.

Je haar gezond houden: Als je weet dat je haar 3 lagen heeft die het beschermen, laten rekken en buigen, en het kracht geven, dan weet je dat mooi haar in de eerste plaats gezond moet zijn. Hier volgen een paar manieren om dat voor elkaar te krijgen.

  • Hou het haar schoon. Regelmatig wassen en kammen houdt het haar gezond. De truc is om het niet te vaak te wassen en te borstelen. Eén maal per dag wassen en een paar keer per dag kammen is genoeg om het uit de knoop te houden en het niet te vet en vies te laten worden.
  • Hydrateer je haar. Conditioners zijn geweldig. Maar zorg er wel voor dat je conditioners kiest die niet te sterk zijn en geen schadelijke chemicaliën bevatten. Lees de labels zorgvuldig. Een andere goede manier om je haar vochtig te houden is voldoende water drinken. Dit hydrateert niet alleen je haar, maar je hele lichaam wordt beter van minstens 8 glazen water per dag.
  • Bescherm je haar. Gebruik een parasol of zet een hoed op als je in de zon gaar wandelen. Blootstellen aan de zon maakt je haar broos en droog. Maak er dus een gewoonte van om je haar tegen direct zonlicht te beschermen.
  • Voed je haar. Een uitgebalanceerd dieet houdt je haar gezond. Groenten en fruit maken je haar levendig en glanzend. Naast een goed dieet kan ook Arganolie je haar gezond houden. Arganolie is een natuurlijke olie die gewonnen wordt uit de vruchten van de Arganboom.

    Het is rijk aan voedingsstoffen die gemakkelijk de 3 lagen van je haar binnendringen en het de voeding geven die het nodig heeft. Breng Arganolie direct op het haar aan.

    Een paar druppeltjes is al genoeg om alle 3 lagen binnen te dringen. Regelmatig gebruik zal het haar gezond houden en gezond doen aanvoelen.

Bekijk onze Youtube instructie video voor de best manier om arganolie aan te brengen op je haar !

Deel dit artikel over de structuur van je haar met je vrienden! Sharing is caring!