Weten Hoe Arganolie Je Huid Goed Doet, Leer er Alles Over

Weten Hoe Arganolie Je Huid Goed Doet

De huid speelt een belangrijke rol in ons lichaam en de huid gezond houden is dus van vitaal belang. Lees hier waarom de huid die aandacht nodig heeft en waarom arganolie goed voor de huid is.

De Menselijke Huid

De huid vormt een barrière tegen ziektekiemen en andere organismen. Hij houdt het inwendige van het lichaam op zijn plaats en helpt bij het handhaven van een normale lichaamstemperatuur.

De huid is ongeveer 2 mm dik en is het grootste orgaan van het lichaam. Hij bestaat uit 2 lagen die samen een derde vettere laag bedekken. Deze lagen worden opperhuid, lederhuid en onderhuids bindweefsel genoemd.

De bovenste laag, de opperhuid, is een hardere laag die melanine bevat. Melanine beschermt de huid tegen de zon en geeft de huid zijn kleur.

De lederhuid is de tweede laag. Deze bevat zenuwuiteinden, zweet- en talgklieren en haarfollikels. De derde laag bestaat uit vettig weefsel die ook als stootkussen voor diverse lichaamsdelen werkt.

Arganolie

Arganolie wordt gewonnen uit de vruchten van een boom. Deze boom komt alleen voor in het Zuidwesten van Marokko. En hoewel de olie slechts op één plaats gemaakt wordt, is hij toch veelgevraagd. Waarom? Omdat Arganolie rijk is aan stoffen die goed zijn voor een mens.

Het is rijk aan vitamine E en vetzuren, waardoor het veroudering van de huid tegengaat. Veel mensen hebben er alles voor over om de effecten van het ouder worden tegen te gaan of op z’n minst wat uit te stellen. Het is maar goed dat Arganolie inmiddels al overal op de wereld verkrijgbaar is.

Het wordt al eeuwen gebruikt door Marokkaanse vrouwen en vandaag de dag wordt Arganolie uit Marokko uitgevoerd zodat iedereen ervan kan profiteren.

Voordelen van Arganolie voor de Huid

  • Arganolie hydrateert de huid geweldig. Omdat Arganolie rijk is aan vetzuren, kan het een droge, schilferende en jeukende huid weer tot leven brengen. Het bevat geen cholesterol en is daarom een betere bevochtiger dan de meeste andere.
  • Arganolie bevat vitamine E en meervoudig onverzadigde vetzuren. Dit zijn geweldige antioxidanten die de zuurstoftoevoer naar de huidcellen bevorderen. Tegelijkertijd bestrijden deze antioxidanten de schadelijke effecten van vrije radicalen in het lichaam.
  • Arganolie controleert de productie van talg (natuurlijke olie) in het lichaam. En dit is goed voor mensen met acne of een vette huid. Talg wordt geneutraliseerd waardoor acne en puistjes verdwijnen.
  • Als je regelmatig Arganolie gebruikt brengt het de soepelheid in je huid terug. Vooral als je wat ouder wordt is dat belangrijk. Rimpels worden minder en de huid veroudert minder snel.
  • Arganolie doet wonderen voor zwangere vrouwen. De olie is in staat striemen te verhinderen.
  • Ook voor mensen met eczeem en psoriasis kan pure arganolie helpen om de symptomen te bestrijden.

Arganolie is inderdaad een geweldig product voor de huid. Maak er een gewoonte van deze wonderolie uit Marokko te gebruiken, en ontdek de talloze positieve effecten ervan.

Vertel het verder. “Arganolie voor een natuurlijke schoonheid”. Sharing is caring.